Sista självande timmarna 2009

Då så, nu är 2009 snart till ända. Ytterligare ett år av politiska misstag, klavertramp och ren inkompetens. Diverse krig runt omkring i världen med religiösa orsaker. Men nu ska vi inte tänka på sådant vardagligt tråkigt. Nu ska vi fira ut det gamla och fira in det nya. Frossa i allehanda läckerheter i goda vänners lag. Dricka kopiösa mänder av bryggda, jästa och destillerade varor. Skrämma slag på båda farmor och hennes gamla katt med kilovis av svartkrut och svavel. Men framför allt umgås med våra vänner. Det bästa med lång vänskap är att allt blir förutsägbart. Man vet vem som kommer att sitta och sjunga, vilka som kommer att gräla med varann, vem som blir fullast och vilka objudna gäster som kommer att dyka upp framåt natten. Det är trygghet det. Man är som man är och behöver inte inträda i ett rollspel. Vilket kanske skulle varit nödvändigt om man deltog i en större festlighet där man inte kände så många av gästerna. Vad kan vi då förvänta oss av 2010. Förmodligen det vanliga politiska sandlåde käbblet. Speciellt som det är ett valår och mycket valfläsk ska serveras till de okunniga skarorna. Kanske slutar några krig men förmodligen utbryter nya någon annanstans. Hunger och fattigdom i klimathysterins spår, särskilt i utvecklingsländerna. Och nya politiska skandaler. Jag har en känsla av att 2010 kommer bli väldigt likt alla andra år på det hela taget.
Gott Nytt År på er!

Funderingar i juletid

Hej på er! Sitter här i efterdyningarna av ett trevligt julfirande med god mat och dryck samt trevligt sällskap. Slötittar lite på Nyhetsmorgon och fastnar för Lasse Bengtssons repotage om 5 årsdagen för Tsunamikatastrofen. Flera gripande berättelser vävs in med tillbakablickar och nutida reflektioner. En person som sannolikt drog ett av de viktigaste lassen under denna katastrof var Lottie Knutsson, Fritidsresors informationschef, som i avsaknad av Svensk politisk beredskap och kompetens formligen styrde den Svenska insatsen de första kritiska dagarna. Hon intervjuas av Lasse och de ser tillbaka på vad som hände och pratar även om hur det ser ut idag. En sak som kommer fram är Svenska folket mentalitet som säger "det får någon annan ordna åt mig om det händer något". Folk förväntar sig UD eller konsulat och ambassader ska lösa problemen.  Jag personligen tror att de yngre generationerna födda på 80-90-talet ropar på "mamma & pappa" i krissituationer medan 70-talisterna och äldre tror på att det här ska UD eller någon annan fixa. Men är det så konstigt egentligen. Vi är uppväxta i ett land där regimen under 50 år talat om för oss vad vi ska göra, när och hur. Valfrihet och alternativ har inte existerat. Olika myndigheter har serverat oss färdiga lösningar. Dock inte på silverfat utan snarare på betongblock. Vi har fått reda på den enda vägen för barnomsorg, skola och vård. Byråkrater och tjänstemän har försett oss med färdigifyllda blanketter och lösningar för alla typer av situationer. Och har vi inte haft arbete har någon form av mer eller mindre meningfull sysselsättning satts i våra händer. Liksom antalet brödskivor vi ska äta osv. Är det mot bakgrund av detta konstigt att vi "äldre" förväntar oss att det ska någon annan fixa?

Ett litet julkåseri

Julen står för dörren, och det märks inte minst på att det för en gångs skull ligger en snödriva och håller emot mina försök att öppna. Dan före dan, dagen då vi förväntas vara lyckliga och dela med oss av förutom dyra presenter, även av glädje och värme gentemot våra nästa. Se barnens tindrande ögon då de leker med tomkartongen där den där dyra leksaken låg. Nu insparkad under soffan. Se skräcken i de minstas ögon då en stor rödklädd farbror med jättelikt skägg träda in i stugvärmen och skrocka, ho ho ho .... 
Kvällen då vi är mätta intill bristningsgränsen av allehanda läckerheter och aldrig har väl en Akvavit smakat så underbart som till lunchens dopp i grytan. Bukastinna och lagom påverkade av glögg sitter vi och tittar på dåliga TV-program och nickar instämmande åt de få kommentarer som fälls runt bordet. Ytterligare en omgång förplägnad ska intas innan natten och när man inträtt i den paltkoma som en helt onödig omgång skinkmacka med risgrynsgröt förorsakar, kan man inte annat än le belåtet när man hör prasslandet från barnens rum. Där de sitter och installerar, bygger och spelar med de frikostigt skänkta klapparna. Det är då julefriden infinner sig. Hand i hand med frun, gaser i magen och halsbränna.

Tipp Tapp.......

Midvinternattens köld är hård stjärnorna gnistra och glimma. På fjärrvärmeverket blir Allan "hård" när han ser bangiroinbetalningarna stinna. Ve den sate som anslutit har, snart har han inga pengar kvar. Pengar till mat och hyra, på grund av fjärrvärme räkningen den dyra. På kommunkansliet sitter Renman och lurar. Han tänker på jobbet i stora staden. Brevid sitter Magnus och tjurar, hans firmanalle är dödstyst som graven. Owe och Mia slår inte i glasen likt tomtegubbarna på de andra kalasen. Men krogvärlden kan de mörda. Det är ingen stor börda. Se en miljömupp en varg vill krama. Man får hoppas att vargarna inte är tama. Skogen lyser vit mot månen, där gårdagens snö singlade ner. Vi tittar bekymrat på fånen som sa snö får vi aldrig mer. Nej havshöjning och dränkta stränder och en medelhavs årstemperatur, det spådde den lille figuren med permanentad kontur. Så människor här uti landet, var eviga frusen figur. Se på dem som fann det, hade dom bara tur?

Jag vet vad Jan Boklöv tog vägen

Jag har problem med min E-legitimation sedan en tid tllbaka. De vanliga betalningarna för företaget går fint. Men då jag ska gå in på Skattemyndigheten eller Vägverket t ex. Så säger datorn att jag måste uppdatera mitt säkerhetsprogram. NÅväl det är ju, eller borde vara, en skitsak. Men då jag installerar de nya filerna säger datorn att "nyare filer än de du försöker installera är redan installerade" så det blir moment 22 av alltsammans. Eftersom det uppenbarligen är någon form av konflikt och jag inte kan riskera att tappa möjligheten att betala löner och leverantörer för företagets räkning, ringer jag supporten. Det är endast några minuters kö. Men när det väl svarar så startar problemen. Hhhhhhhhej tu tu tu tu tttttalar mmmmmed DDDDDavid ppppå Swedbbbbbbank BbbbbbbankId sösössösöupport. Jag förklarar mitt problem om killen säger. Ddddddu mmmmmåstte insssssssstalleera ny ppppppppppprogramvvvvvvara. Precis vad jag försökt med förklarar jag igen. Dådådådådådådådåmmmmå¨ste dddddddu avinssssssstallllera dddddden gggggamla. Någonstans här orkade inte min hjärna med att processa mer information så hur jag skulle göra och var, tappade jag fullständigt. Så jag sa tack för hjälpen och hej då. Jag antar att jag kan leva utan denna tjänst så länge det funkar i jobbet. Men tänk, om jag har pratat med Jan Boklöv! Två frågor kvarstår dock. Hur ska jag lösa mitt datorproblem och hur i helvete kan man sätta en kille med gravt talfel i en telefonsupport!


Hur jävla kul är det?

Sitter och funderar lite på det här med ålder. Man har ju uppnått den för 150 år sedan höga åldern av 45 år. Nuförtiden är det ju endast att betrakta som medelålder. För det är ju meningen att man ska leva 35-40 år till. Eller är det? Är människan verkligen något att ha efter 50. Kroppen förfaller i allt raskare takt. Förmågan att tänka, röra sig, höra och se, lyfta och kroppsarbeta avtar fort efter 40-45 års ålder. Det yttre skrumpnar samman likt en snögubbe i aprilsolen och det inre borde vi nog inte tala om. Där pågår förmodligen ett biologiskt kaos av mutationer och förfall. Samtidigt är det uppskattat de få gångerna man känner att man verkligen lever trots hög ålder och invanda rutiner. Känslan av lycka när man umgås med trevliga människor och det finns en positiv stämning. Tillfredställelsen för den slitna själen när man får en respons på en kärlekshandling. Som att någon kramar tillbaka eller spontant delar ut en värmande puss. Är det denna känsla som saknas när folk söker sig bort i ett förhållande, går isär och skaffar ny partner? Eller kanske en kombination av att man helt enkelt går varann på nerverna och att "känslan" saknas. Man får vara glad att man fungerar utan Viagra. Eller ska man i stället beklaga att man har lusten kvar nu när man bioligiskt är åt helvete för gammal att med förståndet i behåll avla barn. Och när möjlighet till användning av lusten reduceras till ett alltför sällsynt faktum. Men mot bakgrund av min inledning om kroppens förfall. Vem fan kan tända på en sådan varelse?

En julsaga!

Knack knack! -Kan någon öppna? Inget svar. -Kan någon öppna den helvetes dörrjäveln!? Fortfarande dödstyst. Det är ju själva fan också, här ligger man och tar en tupplur efter doppet och så kan ingen öppna dörren när det knackar. Undrar vem det kan vara som springer runt och knackar på självaste julafton, har folk inget vett? Det kan ju vara ett sånt där j-a jehovas vittne förstås. De stackars jävlarna firar ju inget annat än sitt liv efter döden. Knack knack! Jag får väl öppna då. -Goddag finns det några snälla barn här? -Här, är du inte riktigt klok, här finns förmodligen inte en enda jävla människa förutom jag, eftersom jag blev tvungen att stiga upp och öppna. Va fan vill du? -Jo jag skulle dela ut lite julklappar. -? -Ja till er och er familj. -? -Vi har fan inte köpt några julklappar.      -Konstigt för jag har en hel säck med mig. -Ja inte fan är det våra för vi har bara köpt brännvin och mat. Och om det vore så att vi av misstag har köpt några så skulle vi inte hyra in någon fet jävla dvärg i röd pyjamas för att leverera dom. Så jävla avtrubbade är vi inte så vi inte orkar bära våra egna grejor! -Jag får väl be om ursäkt då och gå någon annastans. -Ja gör du det. Helvetes jävlar sicken idiot! Ska bli gott att fortsätta min tupplur. -Pappa! Pappa! PAAAAAPPPPPPAAAAA!!!!!!! -Va fan är det frågan om? Nisse för helvete ser du inte att pappa vilar? -Jo men pappa du har försovit dig! -Försovit mig? -Ja det är ju julafton och du ska jobba i kväll. -Ja visst i helvete det är ju idag jag jobbar, var är min jävla uniform. Konstig jävla dag först den där jävla tomten och sen glömmer jag att jag ska jobba. Måste bero på åldern. -Pappa! -Ja vad fan är det nu, kan du inte klara dig själv ens en minut utan att tjata hål i huvet på mig? -Jag bara undrar om stallet är öppet? För då kan jag hjälpa dig. -Ja ja hämta ut dom men var försiktig så att du inte blir överkörd. Jävla unge till att tjata om allt men det var ju bra att han för en gångs skull fick för sig att hjälpa till. -Pappa! -Jaaa! -Rudolf röker hasch! -Ja hurså, det gör han varje julafton annars kan han inte flyga. Har du fått ut dom än eller ska jag behöva vänta till Påsk i år? -Ja dom är  färdiga. Och släden är kopplad. -Bra då åker jag och jobbar. Sitt nu inte uppe hela jävla natten vid den där satans datorn bara för att jag inte är hemma. Jag är tillbaka i gryningen om inte någon av de här påtända renarna flyger vilse.
GOD FUCKING JUL!

Kommunal upphandling och inköp!

Vi har budgetunderskott i Marx Kommun! Vad beror det på? Inkompetens är en stor del men även det faktum att miljontals kronor varje år går åt till att betala överpriser för upphandlingar och övriga inköp av "förnödenheter" inom kommunen. Upphandling av stora projekt kan vi lämna till ett annat inlägg, men det är även de små inköpen som kostar långt mer än nödvändigt. I vissa fall 10 gånger dyrare än om samma vara köps in på annat håll än det som regleras i avtalen mellan dels kommunen och privata företag, men ännu allvarligare mellan olika enheter inom kommunen. Där exempelvis ockerhyra tas ut för möteslokaler. Inköp av möbler hänvisas till den dyraste leverantören och matinköp till mindre verksamheter måste ske genom storköksleverantörer där både priserna och förpackningarna är långt större än om livsmedlen inhandlades lokalt och i för verksamheten anpassad storlek. Så här fungerar det i de flesta kommuner och det är våra skattepengar som går åt. Om de ansvariga för respektive område skulle administrera inköpen av förbrukningsmateriel, förnödenheter, möblemang, belysning och inredning till  de kommunala verksamheterna genom inköp på IKEA, EKO, Willy´s, m fl "lågprisalternativ" i stället för INFORMA, CERVERA och liknande. Samt lät bli all kostsam korsfakturering inom kommunen så skulle underskottet vändas till ett miljonöverskott. Tänk på det nästa gång ni undrar varför skolor, vårdinrättningar och fritidsverksamheter läggs ner.

Yrkesdemonstranter

Eller rättare sagt vänsterpöbel som i stället för att ha ett arbete, reser runt i Europa och kastar sten på Polis och försöker sabotera diverse politiska möten. Fast nu verkar det som man försöker såga av den gren man sitter på då även klimatmötet, som i huvudsak går i linje med deras egen åsikt, ska saboteras. 1500 "Stalintomtar" har omhändertagits av polis. Och ska nu även polisanmäla polisen för tortyr, då de var tvugna att sitta bakbundna på marken i några timmar innan alla forslats bort. Min fråga är, vart i helvete skulle ni dit och göra? Och kan ni då inte ta konsekvenserna som vuxna utan tjura som småbarn. Tror ni att ni skulle få demonstrera utan åtgärd beväpnade med gatsten och försedda med gasmasker? Mitt råd är, väx upp, ta del av fakta, bete er som folk eller så ansök om Cubanskt eller Nord Vietnamesiskt medborgarskap.  

4 muppar i bild.

Så precis en bild på fyra glada "muppar" i egenskap av representanter för det röd/gröna politiska alternativet. På bilden ser man tydligt hur lyckliga dessa personer är utifrån det faktum att de fått majoritet i senaste opinionsundersökningen. Visst är det så att vissa grupper har fått det lite tuffare under sittande regering. Men är det någon med förståndet i behåll och vis av tidigare erfarenheter som tror att det blir skillnad till det bättre med S, MP och V?  Det enda som kommer att hända är att de som har arbete kommer att beskatts med 20 000 kr mer per år och alla övriga som idag har det svårt kommer inte se en krona av dessa pengar. Lägg därtill en 30% höjning av el och fordonsbränsle så blir det inte mycket pengar över för tillväxt. Att Sverige under sittande regim klarat sig med "beröm godkänt" enligt omvärlden mot bakgrund av internationell finanskris verkar inte 50% av svenska folket förstå. Tyvärr så kommer regimskifte nästa höst medföra en kraftig skattetryckshöjning, lägg därtill en ränta på 8% och minskad konsumtion. Så blir det nog bra!

Hur arbetar vi egentligen?

Ja som frågan lyder. Hur mycket anstränger vi oss för att "producera" så mycket som möjligt. Är vi inte lite till mans precis så lata så att vi aldrig gör något extra. Ofta med motiveringen att -man har inget för det ändå! Eller -jag jobbar efter hur mycket jag får betalt. Ja vi människor är nog med få undantag sådana både på jobbet och hemma. En kille jag träffade för något år sedan sammanfattade det ganska enkelt. Han sa "jag skiter i och diska, dammsuga och tvätta hemma, för jag får inte knulla ändå". Och tro nu inte att jag är något j-a arbetets dygdemönster. Nej för sjutton jag är lika lat som någon annan.

Egen majoritet!

Sitter och funderar lite på hur det kan komma sig att ett parti utan partiprogram och med en enda hjärtefråga, kan kapa åt sig en säker plats i Riksdagen. Enligt min uppfattning måste det vara en fråga som delar sympatier oavsett blockgränser och politisk grundsyn för att få sådan genomslagskraft. Lite som när KD efter 30 års ihärdiga försök tyvärr kom över 4% spärren. Den gemensamma faktorn då var religionen som hämtade röster från alla andra partier då människor med en kristen livsåskådning finns inom hela det politiska spektrat. Jag vet t o m gamla kommunister som faktiskt går till kyrkan på söndagarna!
Den fråga som gör att SverigeDemokraterna kan göra en "KD" är invandringsproblematiken. I alla samhällsklasser och åldersgrupper finns ett utbrett missnöje med kriminella invandrare. Många känner någon som blivit utsatt för brott av invandrare, långt fler har hört talas om det och de flesta anser att det daltas med dessa kriminella element. Att de flesta invandrare inte är kriminella gör att t o m invandrare finns med som potentiella väljare till SD.
Svensk politik har ett stort problem och det är att ingen kan få politisk majoritet utan att samarbeta med andra partier. Socialdemokraterna och Moderaterna, de två i särklass största partierna, vill inget hellre än att ha en absolut majoritet för att utan kompromisser kunna köra sitt race fullt ut. Och hur ska man då uppnå denna dröm?
Jo jag tror att ett sätt är att någon av dessa två "tar över" SD:s invandrarpolitik! Dels så försätts SD ur spel, vilket är bra då partiet innehåller alltför många gamla "nassar". Dels så kommer väljare som idag är tveksamma att lägga sin röst på SD trots att de vill ha en förändrad flyktingpolitik, välja det etablerade parti som presenterar ett åtgärdpaket för att minska invandring och förespråkar hårdare tag mot kriminella. Oavsett om Sossarna eller Moderaterna skulle göra detta så blev förmodligen resultatet en egen politisk Riksdagsmajoritet.

Leo Hartikainen.

För er med Guds tro måste ju denne demon vara djävulen personifierad. För oss som inte har en tro är han väl ytterligare en i ledet av manipulativa psykfall som med Bibeln i hand hävdar att han förmedlar en guds vilja. Att lura svaga, gamla och psykiskt sköra människor på deras ägodelar, hem och pengar mot ett löfte om en plats i himmelriket. Hjärntvätt av människor på det sätt som sker i sekter inom politik och religion borde vara förbjudet i lag. Liksom att i organiserad form utöva all typ av religion, som bevisligen är skuld  till 95% av alla väpnade konflikter på denna planet. 

Agenda om klimatmötet.

Det var en brokig samling klimatnördar som SVT hade bjudit in till Agenda i kväll. Skäggtomten Eriksson, Bajspackare Carlgren, Hårdrocksmeteorologen Per samt en vilsekommen tysk Greenpeace apa med RAF vibbar.
Den senare delen av programmet ägnades åt århundradets största mörkläggning, nämligen det som kallas Climategate. Som bevisar att forskare anpassar sanningen under påtryckning från politiker, media och även på senare tid storkapitalet som insett att det går att slå mynt av klimathotet. Då alla åtgärder som vidtas kommer att hålla 3:e världen kvar på stenåldern, så länge I-världen så behagar. Hur känsligt detta ämnet är framgick väldigt tydligt när personer som ville belysa klimathotsbluffen blev brutalt utslängda ur lokalen när de konfronterade Al Gore med sina frågor. 1000-tals forskare runt omkring i  världen, och även flera här i Sverige, hävdar att de flesta siffror och diagram som presenteras är kraftigt överdrivna och i många fall rena falsarium. I vårt land fängslas och torteras inte forskare som synat bluffen men de erbjuds heller ingen möjlighet attt publisera sitt material då media i allmänhet, och TV4 i synnerhet är synnerligen censurerande mot klimathotstvivel.
De korrekta siffrorna och diagrammen över temperaturskiftningar under de senast 10 000 åren finns att läsa på nätet.

Tiger Woods

Så då fasaden rämnat. Tiger har haft en egen 9-hålsbana bredvid. Eller 18-håls, det beror ju på hur man ser på det! Det är underligt att den till synes "perfekta" människan som likt en robot ätit, skitit och sovit på bestämda tider. Tränat och tävlat under 100% diciplin. Tjänat enorma summor pengar av vilka han skänkt stora summor till välgörenhet. Fonderat enorma summor vars avkastning går till utbildningscentrum för mindre priviligierade ungdomar mm.mm Den tills synes perfekta äkta mannen med sin söta lojala fru har nu "skitit i det blå skåpet". Det visar sig att han inte bara haft en affär vid sidan om, utan ett pärlband av sexuella förströelser. Karln är med andra ord det som populärt kallas sexmissbrukare. Hur mycket man kan escalera i det missbruket står i paritet med hur tjock plånbok man har, mer än i utseende. Även om ett fördelaktigt yttre och social kompetens aldrig är fel. Nå hur ska nu "världen" hantera detta? Det blir nog på olika sätt beroende på infektion av nymoralism. I USA kommer förmodligen alla förfasas utåt medans de flesta bukstinna medel- och överklassmännen kommer inför sig själva odla en sällan skådad inre avundsjuka. På de Brittiska öarna blir det väl som vanligt 50-50 bannor och ointresse. Frågan är ju hur vi i Sverige kommer att reagera. Det är ju trots allt "vår" Elin som blivit bedragen.
Eller skiter vi i detta egentligen? Vem bryr sig om en liten stormrik blondin som snurrat tjockt med Tiger Woods. I dessa dagar när vi blivit tvångsmatade med borskämda Hollywood fruar utan tillstymmelse till hjärna är, kanske inte heller TigerWoodsfruar något vi tycker synd om.

Fjärrvärme, ekonomisk risk!

Enskilda villaägare har fått ett nytt ok att  hänga runt axlarna. Nämligen kostnaden för fjärrvärme. Jag varnade redan för 15-20 år sedan för risken med att ansluta sig till fjärrvärme. Det lockades med guld och gröna skogar för hugades spekulanter. Detta var det nya och billiga sättet att värma sin villa. Varningssignaler som hur det ser ut på olje, el och telefonmarknaden, där olika typer av karteller reglerar priset efter att smort kråset med gåslever och fin cognac, fick inget gehör. Att då låsa fast sig fullständigt via fjärrvärmenätet och att dessutom via avtal förbinda sig att aldrig installera kompletterande värmekällor typ kamin eller luftvärmeväxlare, ger en skrämmande vision. Nämligen den att när tillräckligt många är anslutna så höjer vi priset. Denna vision är nu verklighet. Fjärrvärme är det energislag som ökat mest i pris och många anslutna skulle idag kunna ha billigare uppvärmning med andra energikällor. Om ett tiotal år så kommer det vara så dyrt att värdet på hus med fjärrvärme kommer halveras då vanligt folk inte kommer att ha råd med kostnaden. Så till er som ännu inte blivit anslutna, håll er borta från locktonerna om billig fjärrvärme!

Back on track!

Hej på er. Nu va det ett tag sedan jag skrev något. Ibland har man inte tid eller så har man ingen lust. Vi läser december när vi tiitar i kalendern på köksväggen. Det lackar mot jul som man säger. Det var ett par dagar i veckan då vintern knackade på och tillsammans med en fantastisk fullmåne gjorde många av oss sömnlösa. Jag gillar inte kyla och speciellt inte minusgrader. Ju fler desto sämre mår jag. Bilar som fryser ihop totalt. Det knakar och gnisslar, protesterar och kvider från varje del av karossen. Rutorna är belgda med ett hårt pansar av is och de där handskarna man hade förra vintern lyser med sin totala frånvaro. Lagom tills man slutat huttra och lite ljumen värme börjar sprida sig i bilen är man framme vid målet. 6 timmar senare är det dags för samma procedur igen. Vedpannan slukar kluvna stammar som en bulimiker på "syra" och ändå är det kyligt i merparetn av Villa Villerkulla. Det är nog i detta totala mörker som vi kallar december, som längtan är som störst efter värme och sol. Gröna gräsmattor som man kan plana ut på med en pilsner. Eller njuta av i en trevlig sällskaps rond i Golf. Varje försök att uträtta något nyttigt slutar med att man i frustration över att inget fungerar återvänder till soffans trygga värld.

RSS 2.0