Marks Kommun en "utrotningshotad" plats på jorden!

Vad vill vi Markbor? Vill vi sitta och stirra på en tom avfolkad centralort med i bästa fall seniorboenden som enda inslag. Eller vill vi ha en kommun med nöjesliv, företagande, fungerande kollektivtrafik, släta gator och vägar, variation inom skola vård och omsorg? Jag tror att vi Markbor vill ha det senare alternativet. Men våra folkvalda har inte förstått folkets vilja eller kanske vill dom inte förstå. Det kan ju kosta pengar. Pengar som dom är rädda för inte kommer dom själva och partiet till godo. Utan pengar som "folket" får del av, vilket gud förbjude. "Håll flocken i armod då komma de inte ha ork att så upp mot herrarna", känns det igen? Fast numera är "herrarna" på kommunal nivå samma sort som de som en gång myntade detta uttryck. Det är konstigt vad makt kan berusa och förvränga en god ideologi. Det ska sparas och höjas skatter. Är det någon förutom en och annan "betongSosse" som verkligen tror på detta i nödens år 2009? Komunisterna kan vi undanta, det är ju endast en grupp förvirrade själar som lever på inbördes beundran. Ordföranden i Socialnämnden hänger som en gammal 1800-tals "svartrock" över våra huvuden och bevakar så vi inte har roligt. Varje lokal där det förekommer glädje och spontanitet, speciellt efter midnatt, skall ovillkorligen stängas igen.
Gamla, sjuka och barn med speciella behov ska flyttas runt i kommunen i en karusell som saknar motstycke. Vissa får det förbodligen bättre men flertalet upplever situationen som hopplös. Jag hörde en kvinna i 35 årsåldern samtala med en väninna utanför en matvaruaffär igår. Hon sa  - vi måste flytta från den här j-a kommunen. Det går inte att bo här längre. Vi måste ha minst 2 bilar för att kunna ta oss till arbete och fritidsaktiviter för det går inga bussar när folk vill åka och framförallt inte dit man ska. I stort sett alla affärer är under någon form av obyggnad eller flytt. Hyllorna gapar tomma och personalen verkar helt ointresserad av de få kunderna som kommer in. Kinna centrum är snart helt oframkommligt pga gatuarbeten, gamla farthinder, slarviga lagningar och stora potthål. Om inte Systembolaget (trots sin totala brist på service) funnits i Kinna tror jag ingen hade åkt dit.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Wow, snygg blogg Janne! Du skriver så rackarns bra. Det är synd och skam att du inte sitter i riksdagen;-) Det ska bli kul att följa bloggen:-) Kram Lotta (som aldrig kommer låta dig eller frugan bli äldre än 25! "Skjortan rätt ut bara"

2009-07-03 @ 18:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0