Hur är människan funtad? del 2

"Alla" boende i Mark är överrens om att det är kaos i Skene pga gamla genomfarter som inte fungerar längre. Ett gäng "tomtar" har lyckat stoppa det mest logiska alternativet i 30 år. (vilket jag redan skrivit om) Och nu är det dags för nästa gäng att stoppa en genomfart. Denna gång har man föreslagit att dra trafiken norr om centrum via Assberg och Sandvallsäng som matarväg till 156:an. Den delen av befolkningen som är överrens om dagen ofullkomlighet i väghänseende vill dock inte ha en väg i sin närhet. Nej tvi vale! När ska vi medborgare inse att i fattigkommunen Mark måste vi ha billiga lösningar på alla problem. Att dra en väg över "hela skiten" med av- och påfarter är inte möjligt i Sverige. Förutom kanske utanför Riksdagshuset i fall någon rabiat konsult får för sig det. Nej domokrati är roten till all tids ineffektivitet. Inget händer och allt blir skit för att alla ska vara med och bestämma och överklaga det andra bestämt.
Jag har en lösning på problemet som endast skulle drabba 25 miljömuppar och en handfull bönder. Ett i mitt synsätt litet offer för en logisk och trafiksäker lösning på problemet. Leve human diktatur!

"Stalin-tomtar" i Rosengård

Vilket mål vill kommunismen uppnå med att invadera Rosengård? Är syftet att skapa en opinion mot dem som bor där? Synd för er att inte "rosengårdarna" stödjer er terroristverksamhet utan jagade er på flykten. Bra att ni visade ert rätta ansikte genom att hota polis och media. Bra också att svenska folket i gemen kanske ser att "gullegrisarna" som polisen var så stygg emot när de demonstrerade i Göteborg i själva verket var och är potentiella mördare och terrorister. Vilka inte förtjänar att leva och frodas i ett öppet samhälle. Det finns gränser till öppenhet gentemot farliga strömningar. Och även om jag inte anser att Sverigedemokraternas undervegitation är rumsren så finns det betydligt otäckare ogräs i kommunismens grumliga vatten. Men det är en sanning som media har svårt att beskriva då stora delar av journalistkåren sympatiserar med vad vi idag betecknar som vänsterextrema värderingar. Och  när det gäller folkmord så framstår svinet Hitler som en söndagskolelärare jämfört med de 100-tals miljoner som avlivats i kommunismens namn.
Ja jag vet att även heliga krig har skördat miljontals offer. Men det tar jag en annan gång.

Hur är människan funtad? del 1

Ta bara det här med vindkraft. Så fort någon vill sätta upp ett vindkraftverk. Om det så är i "Skaftavröle" eller "Brälappeliera" eller någon annan plats ingen känner till, så tillströmmar det hundratals "berörda" fastighetsägare som är beredda att gå över lik för att omöjliggöra bygge av dylik vindsnurra. Nu senast i Sätila där ett landområde som är så ogästvänligt och näst intill oframkomligt att det inte ens finns vilda djur där, upphöjs till "världsarvet" av boende flera kilometer bort. Som inte kommer att kunna sova, vara ute eller sälja sina hus om det byggs snurror!  Samma sak var det än projekteras för vind eller vattenkraft. För att inte tala om vägar. Ett bra exempel är ett kloakdike i Skene dit man blev släpad av en biologilärare på yttersa vänsterkanten för att titta på "rara växter". Det var inte lätt att hitta några växter alls bland soppåsar, gamla bilbatterier, oljefat och allsköns annan bråte. Och över denna "soptipp" har man misslyckats att få fram en väg i 25 år! Mänskligheten har ju likt "kejsarens nya kläder" accepterat klimathotet och då får vi ju rätta oss efter det, eller hur? Även om det kommer visa sig att det är bluff. Har vi nu släpat in "växt&miljöfacisterna" i riksdag och kommunfullmäktige så måste vi ju ta konsekvenserna!

Fan vad det växer!

Och då menar jag inte gräset. Även om det också växer. Nej det är något som sväller i min matkällare så till den milda grad att det inte längre går att komma in. Men som tur är är det inte organiskt material utan "endast" ett berg av tomburkar, PET-flaskor och tomglas. När man studerar raderna av uppställda 150 l säckar så tror man att det är flera års "lathet" som resulterat i denna samling. Så är inte fallet, för det var i våras som det var kemiskt rent från returförpackningar i matkällaren. Har jag/vi druckit allt detta? Tydligen är det så men man kan börja undra om inte halva Fritsla smyger in med sina burkar och flaskor och lägger i min matkällare. Innehållet representerar en förmögenhet i pengar och förmodligen en medicinskt handikappad lever. I dag ska blir det en tur till Bryggeriet för att bli av med alla pantförpackningar.

Jag fruktar för min framtid!

Går omkring och är dönervös. Varför då undrar ni kanske? Jo min kära hustru var iväg i förra veckan och provade ut glasögon. Hon slapp vit käpp men det krävdes rätt mycket förstoring för att göra optikern nöjd. Nu är det dock så att jag våndas över den dag då hon träder in i hemmet med sina nya hjälpmedel och frågar vem är du? När hon ser mig. För att därefter genast köra mig på porten. Fördelen med att bli vräkt är väl den att hon får städa undan allt skräp hon får syn på själv. Men det kan kanske öppna en förhandlingssituation där jag kan få återvända till hemmets "lugna" vrå igen.

Sicken tabbe!!!!

Tänk vad pappersråvara och internet utrymme Aftonbladet använde till ingen guds j-a nytta idag, när man kablade ut att "alla" Jamaicaner var dopade. har A-bladet ambition att bli nya Se&Hör utan några som helst krav eller press-etik? Jag tycker det luktar mögel om deras så kallade "källor". Förmodligen deras egna källare!

"Pissepotta"

Nattkärl, vet ni vad det är för något? Jo det är en anordning som användes förr när folk var hänvisade till utedass. Speciellt i stan när det gemensamma utedasset kunde ligga 4-5 trappor ner på gården, var det väl förmodligen inte så roligt att behöva traska ner med "flaggan på halv stång" eller mitt på vintern för att lätta på trycket. Jag har dock funnit en anledning  för att återinföra nattkärlet trots moderna bekvämlighetsinrättningar i huset. Och då menar jag inte att det är för att man behöver springa upp flera gånger på grund av "åldersproblem", dvs pinkar som Janne Boklöv pratar, utan för att slippa gå upp ur sängen. För det kvittar ju om man sovit endast 4-5 timmar och är trött så man nästan spyr. Efter toabesöket är man om inte klarvaken så i alla fall inte sömnig nog för att glida tillbaka ner i medvetslöshet. Och det är ingen idé att försöka somna om. Öl, kaffe, mjölk, vatten eller vad man nu druckit på kvällen ska ut och med värkande njurar så är det bara att krypa till korset. Men då kroppen inte tål att resas till upprätt ställning utan att "tro" det är morgon funderar jag på om inte "pissepotta" vore något att införa i sovrummet.


Lägg ner Västtrafik!

Nu får jag väl en mob med miljömuppar och körkortslösa efter mig men det skiter jag i.
Det är Kulturkalas i Göteborg denna veckan. Vänner till mig var nere i Götet igår och bevistade detta evenemang. Efter förättat värv skulle de åka hem. En kort promenad till Nils Erikssonplatsen belönades med en tom tidtabell. Det gick inga bussar på 300 linjen efter klockan 23:00! Så det blev svarttaxi i stället. Inte mycket dyrare än buss iofs, men förenat med vissa risker. Hur i h-e tänker trafikplaneraren på Västtrafik när det inte sätts in extraturer vid större "events" i Göteborg?

Folk kan fan inte köra bil!!!

Blev vittne under lunchen till hur en tjej på EU-moped nära nog blev påkörd för att hon följde trafikreglerna!
Hon gjorde precis som man ska på icke huvudled, nämligen iaktog högerregeln. Hon saktade in för att nära nog stanna då det kom en bil från höger. Bilen bakom hennes moped girade med minsta möjliga marginal förbi henne på övergångsstället och fortsatte rakt fram. Den bilist som hade företräde satt som ett UFO och glodde på tjejen med mopeden. Då han hade rutan nervevad på bilen så ropade hon att "det är högerregel här". "Vad är det för nå´t" svarade han! Då körde tjejen iväg. Jag har hört många säga att Borås har Sveriges sämsta bilförare. Vilket förmodligen stämmer men jag vill nog lägga till resten av Sjuhäradsbygden också. Det verkar vara kutym att köra "går det så går det" i trafiken.
Jag ser ingen direkt grupp som är sämre än andra utan det är ganska dåligt ställt med kunskapen i alla led. Möjligen är yngre bättre på att följa högerregeln och blinka, speciellt i rondeller. Vilket äldre inte har en aning om hur man gör.
Kan det ha att göra med att äldre i högre utsträckning är Socialdemokrater som av "födsel och ohejdad vana" , vägrar att släppa in någon från "höger" ?
Och ECO-driving. Vad är det för dumheter? J-a hysteri enligt min mening och ett bra sätt att förkorta livslängden  på en bilmotor. Full gas på 5:an från 40 km/h! Hur bra är det tror ni. Och drar det mindre bränsle. Ja än att köra som en racerförare. Men inte om man kör som man borde. Jag kan utmana den som är sugen på att bevisa att jag har fel när jag hävdar att jag kan köra snålare med sunt förnuft utan att skada motorn, än någon kan göra med ECO-driving.

Surt sa räven!

Läste på "löpet" idag om en kille som vann 20 mille på trav och dog dagen efter. Är inte det lite typiskt? Utan att ha koll på hans ekonomi och liv före vinsten kan man ju ändå säga att "life sucks". Om du mot förmodan någon gång når ditt  livs mål så är sannolikheten att du ska få njuta av detta väldigt liten. Varför ska merparten av mänskligheten alltid straffas för all framgång?
Och på tal om "straff" varför ska alltid extremister av olika slag få så stor betydelse i världen. Oavsett vilken "ism" som visar sin fula nuna är sättet det samma. Bomber och våld. Nu senast på "Mallis" där Baskiens motsvarighet till Röda Armefraktionen (ETA) visar kommunismens rätta ansikte, nämligen våld. Att Baskien anses av 99% av Baskerna vara ett fritt och självständigt område i Spanien har inte gått upp för dessa "Stalintomtar". Sverige är ännu så länge förskonat från bombattentat men det är nog bara en tidsfråga innan stenkastande huliganer från diverse kommunistfraktioner tröttnar på att kasta sten på polis och fredliga demonstranter. Nej oavsett politisk övertygelse eller religion så är det alltid extremister som ska dra ut i krig, heliga eller anarkistiska, mot de som inte tycker likadant.

Tänk när alla "vanliga" människor är utrotade och sista striden står emellen Al Qaida och AFA/Attac.
Då känns det skönt att veta att man inte finns där som vittne.

Signalkräftor och Harley Davidson

Ja idag lär det ta hus i helvet i och kring Svenljunga. Inte nog med att det är efterlängtad kräftfiske premiär utan det är HDCS träff vid Moga fritid. För er som inte har koll på detta kan jag meddela att HDCS står för Harley Davidson Club Sweden. Ryktet gör gällande att den geografiska placeringen i kombination med väntat högsommarväder, kan resultera i att runt 3000 HD-bikers kommer till Svenljunga idag!
Och det lär vara ganska trångt även runt närliggande kräftfiskevatten, fast då förhoppningsvis med fiskare. Jag ska för första gången fiska kräftor. Det är nästan sant. VId ett tillfälle för ca 25 år dsedan var jag och ett par kompisar fullt övertygade om att det fanns kräftor i Häggån. Beväpnade med burar, ficklampor och gädd-shopsuey trängde vi oss ner till åkanten på den mest otillgängliga platsen på sträckan Frisjön-Kinna. Efter 2-3 timmar konstaterade vi att det fanns inga kräftor. Endast knott, mygg och brännässlor.
I dag hoppas jag på kräftor i burarna. Men med tanke på 3000 bikers så kanske det är troligare att det flyter promillestinna skinnknuttar i vattendraget.

Golf!

Varför spelar man Golf?!
Denna förbannade aktivitet som tar en emellan hopp och förtvivlan, inte sällan med bara några minuters mellanrum. Att det ska vara så svårt att träffa den där j-a bollen. Den ligger ju still och man har 14 olika klubbor att välja på. Ändå är det vissa dagar helt omöjligt att få till en ren bollträff. Och skulle man trots allt träffa bollen klockrent så kan man ge sig f-n på att man inte kan sikta i stället så att bollen far iväg extra långt ut i skogen! Även vädrets makter är helt ogörliga stundom. Är det inte regn så är det stekande sol. Och banan, speciellt våran på lerjord, tål inte särskilt mycket vatten innan den förvandlas till gungfly. Sen är det ju det här med Greener och Fairways. Ojämna, bristfälligt klippta och när det gäller fairway fulla med maskrosor, kirskål och annat ogräs som bollen hamnar i. Nej man är förmodligen mentalt störd som utövar denna "sport" och dessutom längtar till varje tillfälle.

RSS 2.0