En hyllning till Facebook :-)

Jaha tänker ni. Nu har "Mr Facebook" tappat den sista skruven. Ska han hylla något den gamle surgubben.
Ja det ska jag.
Tack vare FB har jag inte bara återknutit bekantskapen med många gamla vänner, utan även som en positiv bieffekt, träffat nya spännande människor i mina gamla vänners nya bekanskapskrets.
Och vi har faktiskt börjat umgås irl. Och inte bara tagit cyberfyllor ihop framför respektive dator.

En av fördelarna med att möta nytt folk är att man inte vet på förhand vad folk ska säga, vem som kommer att bli dyngpackad, vem som har dåligt ölsinne samt vad dom har för intressen och vad dom arbetar med.

Jag menar nu inte att man ska sluta umgås med sina vanliga vänner. Men det finns en stor social poäng med att skaffa fler allteftersom.

Vad är det med Katolska Kyrkomän och småpojkar!

Det går knappt en vecka emellan rapporterna om Katolska prästers och biskopars besök i mumindalen på små korgossar! Hur i helvete är en religion utformad som inte aktivt lynchar sådana företrädare?
Jag menar att en organisation som har en "chef" som av tradition ska vara gravt senildement, ha en 2000 år gammal världsbild och dessutom celibatlöfte hos förkunnarna, inte förtjänar att existera i ett modernt samhälle.

Att sexuell avhållsamhet, påtvingad av ett ämbete, är grund för psykisk störning är ju uppenbart.
Och att dom dessutom håller varandra om ryggen och inte öppet fördömmer sexuellt utnyttjande av barn är ett tecken på att det är legalt inom församlingen med pedofili. Fy fan!!!!


Då är vansinnet ett faktum!

Nu har man stängt av Kinna Centrum. Första steget är taget för att lägga ner Kinna.
Man ska alltså göra en ombyggnation som förvandlar centrum till en safe-zon för krypande, sovande, cyklande och meddellösa. Bilburna besökare skall vara hänvisade till parkeringar så långt från centrum som möjligt. Vilket kommer att medföra att handeln dör ut.

Som ett led i denna soppa så leds trafiken numera runt på Lövåsgatan! Så även lokalbussarna. Bra idé, NOT!
Från mitt fönster på kontoret och även vid lunchpromenaden kan jag direkt konstatera att det här kommer att sluta illa. Ingen bryr sig om gällande trafikregler. Det görs omkörningar av bussar mitt i korsningen lövåsg/Fredensborgsg. Där även högerregeln inte verkar gälla alls längre. Övergångsställen tas ingen hänsyn till och vänta bara tills nästa vecka då skolorna öppnar igen. Eleverna på Lyck har vant sig vid en bil i kvarten på angränsande gator. Nu är det 15-20 bilar i minuten. Och det ska bli intressant hur trafiken kommer att flyta mellan cyklar, mopeder, skateboards och grupper av promenerande ungdomar.

Det mest tragiska är att det inte bara är den billigaste utan tydligen även den långsammaste entreprenören som hyrts in för skrotandet av Kinna. Enligt vad jag läst så ska det pågå i flera år!?


Långfredag

Vi börjar i rätt ände.
Tack till Gunnemar för en rolig förfest med trevliga människor.
Kul att träffa både nya och gamla ansikten. Blev nästan lite nostalgi-tripp :-)

Sedan raskt över till månadens mest upphajpade event. Nämligen Funkfesten på Kinna Hilton.
Det finns mycket att säga om detta. Det fanns förutsättningar för en succé men den kom av sig.
Inledningen och vägen fram till kvällens live-band var helt ok. Bandet var helt sjukt taight och framträdandet på en väldigt hög nivå. Perfekt ljud och kompetent utförande.

Det är efter bandet som det mesta börjar gå snett. Discjockey´n fortsätter helt ogenerat att mala funklåtar istället för att övergå till det mer publikfiande "after-ski" temat.
Det som kunde blivit en riktigt bra tempohöjare blev snarare dödsstöten och folk började gå hem.
Jag talade med många som undrade "va fan dom höll på med", arrangörerna alltså!

Och just det är nästa ämne. "Kuben" är en bra lokal för live-band. Det är lättare att få till bra ljud än i restaurangen men i övrigt är den inte direkt gästvänlig. Två trånga spiraltrappor och en hopplöst trång miljö på övervåningen. Jag tror att det hade varit mer lyckat att göra som vanligt. Ha öppet restaurangen och öppna upp till nattklubbens övervåning vid behov.

Sammanfattningen blir således. Trevligt och lyckat tills efter bandet spelat klart. Kul människor, varav många hade lagt stor möda på de mest fantastiska kreationer.

Påsk

Ja mina vänner, nu firar vi Påsk. Av lite olika anledningar dock. Det som förr var en religiös högtid som medförde olidligt långsamma Långfredagen" för att övergå i festande och matfrosseri på resten av helgen.
Ja Jusu lidande på korset och eventuella uppståndelse får mindere och mindre betydelse i vår sekulariserade del av världen. Och tur är det enligt mig. Att Jesus levde och dog på någon form av tortyrredskap är väl ställt över allt tvivel. Men hur han avlades och att några snodde liket har ju blivit lite förvrängt genom historien.
På tal om historia. Tänk när häxor brändes på bål och myterna om Blåkulla tog form.
Ja det är inte konstigt att "di högreligiöse" fick blodstörtning över vittnesmål om kvinnor som grenslat ett kvastskaft och "voro i extas" över detta. I vår tid heter det "Rabbit" då hette det kvast. Same shit different design.

RSS 2.0