frågar om cigg blir grovt misshandlad

Läste en artikel idag om en kille som utanför en nattklubb frågade en annan kille om han hade en cigg. Som svar på detta blev han nedslagen med knogjärn och sedan liggande överöst med sparkar!
Gärningsmannen är identifierad och offret ska vittna i rättegången.

På väg dit blir han konfronterad av två personer som då han medger att han är på väg till tingsrätten helt sonika skjuter ner honom. En kvinna som råkar stå i närheten blir också skjuten.

Vart fan är samhället på väg egentligen?! Den här typen av brottslingar som är välkända av myndigheter och polis men pga typer som Silbersky och Althin nästan aldrig får stå till svars för sitt handlande måste få specialbehandling i avskräckande syfte.

Jag tror att det är dags för en form av GSI grupp som med uppdraget eliminera, ges möjlighet att rensa bort vissa hopplösa individer. Och då snackar vi inte vanliga tjuvar och småhandlare utan grovt kriminella med våld och totalt förrakt för medmänniskor som främsta kännetecken.

Om en person anser att han efter eget gottfinnande kan misshandla och därefter hota samt avslutningsvis beordra avrättning för att förhindra vittnesmål. Bör denna person förverkat rätten att vara ute i samhället för all framtid.
Då inte Svenskt rättssystem kan förpassa vederbörande i dylikt förvar så bör det vara möjligt för en specialenhet att likvidera personen i fråga.
Naturligtvis efter noggrann utredning och där det är ställt bortom allt tvivel att personen är skyldig.

Om vissa jävla typer visste att de riskerade att bli lönnmördade kanske helt oskyldiga människor blev lämnade ifred.

Min son beter sig som en hund

Ja inte min son då utan Alex Schulmans son Charlie. Som enligt Alex har samma beteende som en hund.
Är någon förvånad? Jag kanske just hund då åsna hade varit mer sannolikt. Men men herrens vägar ....osv.
Att det inte kan bli normalt är ju ganska givet på förhand då fadern är helt blåst och modern, som jag inte känner till, torde vara begåvnings-handikappad med tanke på val av partner.

By the way. Är det någon som vet om Nobelpristagarämnet Bingo Rimer har fått något ihop med Katarsyna Zitomierska ännu? Eller har det fostret spontanaborterat när det vid 18 veckors ålder uppnådde båda föräldrarnas sammanlagda IQ.

Vet ni förresten vad man får om man korsar Zitomierska med en elefant?
Jo en 7-tons fitta som gör vad som helst för en jordnöt.

Summertime

Ja kanske inte riktigt men bra j-a nära. Åtminstone i meteorologiska termer.
Fint väder är det i allafall i förhållande till hur det varit. Men det känns som regnet endast är någon timme bort hela tiden. Hoppas att den tendensen inte håller i sig utan att vi kan få ett stabilt högryck som stannar en 4-5 månader eller så.

Stundande student och skolavslutning ska väl enligt tradition går i kylan och regnets tecken men som sagt det är man ju van vid. Midsommar, för några veckor sedan så fanns inte detta ord inom horisonten men det kan nog fan bli av i år också. Vi välkomnar varje spår av klimathot just nu och hoppas att även sommaren på norra halvklotet ska bli den  varmaste på 150 år. Precis  som vintern va ;-)

Vända kappan efter vinden.

Eller vad man nu ska kalla det.
Jag menar inte att man måste basunera ut sina åsikter i alla lägen. Det är var och ens fria val att hålla inne med vad han eller hon egentligen tycker i ett ämne. Det kan vara ett bra sätt att undvika onödiga konflikter.
Men jag har noterat att många byter åsikter lika ofta som dom byter syre i lungorna, just för att jamsa med den som dom för tillfället pratar med. Speciellt om det är en person som dom ser upp till eller är beroende av.

Om jag exempelvis är supporter till IFK Göteborg och någon vän skriver "HATA BLÅVITT" i statusen på Facebook. Varför ska jag då trycka "gilla" på den statusen för att jag är vän? Jag behöver ju inte klicka just på det inlägget.
Om en person jag vet är näst intill nynazist trycker "gilla" på en anti-rasist status bara för att den personen står med på samma vänlista tycker jag faktiskt att man missbrukar den vännen. Det är väl i så fall bättre att säga "jag delar inte alla dina åsikter men tycker ändå att du är en bra vän". Vi kan inte tycka lika om allting. Vi har alla olika bakgrund som stöd för vår uppfattning. Man kan naturligtvis ändra uppfattning. Men för att det ska bli "på riktigt" tar det tid.
Det är lite som att lära känna en ny människa, det gör man inte på en dag.

R.I.P Ronnie James Dio

En stor liten man har gått ur tiden. Sörjd av en hel värld av hårdrockare.
Jag kommer aldrig att glömma hans gig på Trägår´n i Göteborg för ett antal år sedan. Då jag utan större förhoppningar åkte ner för att åtminstone få höra lite gamla sköna låtar. Jag tänkte på vägen dit att med ålderns rätt borde han inte vara mer än en blek kopia av sitt forna jag.
Men jag misstog mig gruvligt. Redan från första ton skar hans röst som en nyslipad diamant genom min kropp och jag var totalt fången i DIO´s grepp under hela konserten.
Låtmaterialet i kombination med denna fantastiska röst gjorde att jag fick en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.
Du fattas oss Ronnie, men din musik kommer alltid leva kvar. R.I.P

Mer vatten på kvarnen

Ja har sagt det förr och jag säger det igen.
Det är inte lönt att spara på konsumtion för du får betala ändå.

Nu ska vattentaxan höjas i Mark igen. Anledningen är den vanliga, nämligen att folk har investerat dyra pengar i vattenbesparande utrustning. Och då minskar intäkterna för den som levererar vatten.
Och precis som med el och fjärrvärme är det den fasta avgiften som höjs.
Den går ju inte att spara på och resultatet för de flesta är att det blir dyrare hela tiden. Räknar man in investeringen i el och vattenbesparande åtgärder så är det ren penningförstöring.

Så mitt råd är fortfarande.
Konsumera så du mår bra för det är ett bättre alternativ till att snåla och ändå få betala lika mycket!

Expert

Fan vad jag är trött på benämningen expert. Det ska alltid vara någon expert med i alla sammanhang.
Allt ifrån sport på TV till analys av ekonomi och politik.
En expert för mig är en självutnämd eller av andra utsedd förståsigpåare (besserwisser) som raljerar oemotsagd.
Det kan exempelvis vara om hur dollarn ska röra sig mot euron eller om räntan ska gå ner.
Vad det ska bli för väder eller någon annan prognos om framtiden.

Det enda vi kan vara säkra på är att en blind apa med en tärning sannolikt når samma träffsäkerhet.
Och att resultatet i de flesta fall blir tvärt emot vad experten säger.

RSS 2.0