Go dag lördag

Ja...varför inte.  En helt vanlig j-a lördag alltså. Inga storvulna planer..bara lite småfix. En trasig garageport som har en skruv lös (vem har inte det) fast jag tror att porten är möjlig att justera i rätte ;-)
Sen ett besök på "Bredyr"...tydligen har dom halva priset på utvalda produkter (läs osäljbara och lagerskadade)  men kanske en duschkabin i rätt mått råkat hamnat i kylan.
Mat blir väl ett nödvändigt ont också innan det är dags för lite samkväm med sköna polare.
Ja ja det blir nog en seg dag i morgon också ;-)
Ha en skön lördag vad ni än sysslar med...följ ohm´s lag och glöm inte kramas :-) 

Fanatism...varför ?

Vad är det för mekanismer som gör att en tro eller en uppfattning går från support och övertygelse till fanatism? Varför kan en exemplvis kristen människa eskalera till att oftast i grupp bedriva någon form av fundamental tolkning av Gamla Testamentet och i en Guds namn hjärntvätta sig själv och sin omgivning totalt.
 
Elller folk som är supportrar till en idrottsklubb och i klubbens namn nästan kan begå vilken typ av brott som helst.  Politik i ytterkanterna lider ju av samma fenomen.
Även inom olika former av hälsoläror får ju vissa utövare närmast maniska beteenden. 
Att den mänskliga hjärnan är ett kraftfullt instrument märks på det faktum att en del i dessa tilstånd kan bruka både fysiskt och psykiskt våld på sig själva.
Vilket strider mot den naturliga överlevnadsinstinkten.
 

Världsnyhet...Påven avgår !

Varje normalt funtad individ med någorlunda gott förstånd..skiter väl högaktningsfullt i vilket. Att Vatikanen har huserat en aldrig sinande ström med halv mufierade fd korgosseknullare i 2000 år är väl egentligen bara skämmigt för mänskligheten och det lär stå ett pärband med blivande kandidater och tvaga barnskit från kuken den närmsta tiden. Allt i förhoppning att bli nästa mupp i tornet. "Jag orkar inte mer" säger det gamla liket.. nä det kan ju va en början till en pudel. Men sannolikt är det nog så att han ända in i döden kommer anse att kondom är den största orsaken till spridningen av AIDS. Att inte kyrkans kardinaler och präster i större utsträckning lider av HIV förklaras nog mer av offrens ålder och ursprung än att övergreppen skett utan kondom.
 
Vi andra önskar honom välkommen i Helvetet där han kommer återse många gamla kollegor inom en inte snar nog framtid.
 
 

Förvånad

Slog mig precis att Kung Rikard ser fräschare ut efter 5oo år under jorden än Stefan Ingves gör idag. Sen har ju någon brutit mot reglerna i Mello igen. För vilket år i ordningen? Ryktet säger att någon elak person bytt ut vaselinet mot tapetklister i logerna.. Så nu har tapeterna trillat ner ;-) Skämt åsido.. På lördag är det Gaygala i två kanaler samtidigt. Kul för dom som är intresserade :-)

RSS 2.0