Klimathot, jävla bluff.

Det handlar om två infallsvinklar egentligen. Miljörörelsen som inte riktigt fick den kick off men trodde när man började peka på farligheterna med diverse utsläpp. Så långt var dessa människor på rätt spår. För det är ju självklart att man inte ska smutsa ner mer än nödvändigt och ej heller släppa ut massa gifter i vår natur. Men som sagt det blev inte något drag och det var stora ekonomiska intressen som medvetet bromsade och slingrade sig. Tyvärr uppfann man då KLIMATHOTET. Detta var ett skrämmande ord. Precis som när prästerna pratade om djävulen för att skrämma "fårskocken" till lydnad och underkastelse, började miljömupparna hojta om klimathotet. Där den ena fantastiska myten och faktaförfalskningen efter den andra började spridas och nämnas så många gånger att de som inte begrep bättre trodde det var sant. Just i detta skede inträffade tyvärr det att de stora ekonomiska intressena började spåna på om det inte fanns pengar att göra på detta. Med rejäla resurser i ryggen satsade man på att marknadsföra klimathotet på bred front. Godtrogna journalister skrev gladeligen ner allt som "mutade" forskare rapporterade och det dröjde inte länge förrän så många betydelsefulla personer och organisationer köpt "paketet" att de som visste sanningen inte vågade öppna munnen. Al Gore är nog den starkaste kraft som värvat sig själv till denna sekt. Likt  en klimathots-Hitler har hans budskap spridits över hela jordklotet. Nu ska jag berätta hur det ligger till. Ni som fria medborgare har ju er fulla rätt till er egen uppfattning i ämnet. Men ta er lite tid till att tänka igenom detta. Glöm inte att tyska folket ansåg att Hitler var nationens räddare på 1930-talet. Och vi vet ju hur fel det blev. 
Om vi börjar med det intressantaste nämligen temperaturen så höjs den det är det inget tvivel om. Men det är orsaken som felaktigt hänvisas till människans "härjningar". Sanningen är att det var mycket varmare på vikingatiden än idag. Och mig veterligen hade inte vikingarna motorbåtar. Det fanns en bråkdel av idisslande kreatur och ingen förbränning av fossila bränslen. Det är planetens naturliga variationer som styr temperaturen. Vårt kära klot har under årmiljoner både varit isfritt och totalt nedisat. Båda tillstånden är ju extrema på sitt sätt och det har inte varat länge ur ett planetariskt perspektiv. Men båda företeelserna har förorsakat att pendeln svängt över mott andra hållet likt en balansvåg. Meteoritnedslag, kraftiga vulkanutbrott, omfattande skogsbränder och liknande stora katastrofer har tillfälligt fått vågskålarna att sjunka djupt ner åt endera hållet. Men planetens egen "climatecontrol" ser till att normalisera så att balansen återuppstår. Vi ynkliga små individer, vars existens i jordens tidsålder kan liknas vid storleken av en musprutt, kan inte trots att vi är något smartare än åsnor påräkna att vi kan påverka de stora skeenden som vår planet går igenom. Det är meningen att eskimåerna på Grönland ska få trampa på gräsmatta i stället för på is och snö på sommaren. Det är meningen att vissa djurarter som anpassat sig till vårt relativt kalla klimat de senaste 20-30000 åren kommer att dö ut om dom inte hinner justera sig inom evolutionens ramar. Det är meningen att Östersjön till följd av landhöjningen återigen ska bli en insjö. Det är meningen att jordens totala regnmängder ska öka pga snabbare avdunstning. En bra kompensation för de minskade istäcket vid polerna. Vattennivån kommer inte att höjas med 6 meter som Al Goristerna påstårutan detmesta av detta vatten kommer att bindas i moln och som snötäcke på bergsmassiv som ligger mer 3000 meter över havet. Survival of te fittest. Någon som hört detta uttryck? Förmodligen. Det är därför vi inte har dinosaurier på jorden längre. Men jag ger mig fan på att om de funnits så hade någon liten jävel med palestinasjal vrålat till deras räddning.
Den andra vinklingen är det strikt kapitalistiska. Inte för att jag har så mycket emot kapitalism men alla läror har sina avarter. Allting ska vara ekologiskt och miljöanpassat. Vad tror ni att detta kostar? Vem får betala? Och framförallt vem håvar in cashen? Ja inte är det du och jag i alla fall! Nej denna miljöhysteri omsätter så stora pengar idag att det endast är basnäringar som vapen, knark och sex som omsätter mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0