I am back!

Har inte hunnit skriva på ett tag, eller rättare sagt inte orkat. Satt och läste om trängselskatt i Göteborg. Ja nu ska dessa tokigheter även infektera vårt kära Götet. Problemet enligt mig, förutom att våra skatte pengar borde räcka till vägar och dess underhåll ändå, är att de Muppar som hittar på och genomdriver sånt här aldrig drabbas  själva. Politiker åker Taxi. Och Miljömupparna cyklar förhoppningsvis om deras miljöhysteri ska ha någon form av trovärdighet kvar.

Förtidspensionärer

Ni som har haft sådan otur i livet att ni tvingats bli förtidspensionerade har mina största sympatier. Men ni andra som simulerat er till pensionen har jag inget till övers för. Idag när Försäkringskassan jagar alla riktigt sjuka med blåslampa glider ni fuskare i en egen gräddfil där er skådespelartalang borde ge er en guldbagge! Att ni har samvete att gå hemma och dra, spekulera i aktier och genomföra dagsverken mot svarta pengar när ni inte kan ha ett vanligt arbete är pinsamt.


Yttrandefrihet

Jo det är ju i grund och botten tur annars hade jag ju inte kunnat säga min mening. Men efter attt ha läst ett debattinlägg i dagens Borås Tidning börjar jag ifrågasätta yttrandefriheten trots allt. Två fullständiga idioter vid namn Andersson och Österberg tillhörande Miljöpartiet respektive Socialdemokraterna skriver idag att vi måste sluta äta kött från idisslare. Då dessa släpper ut mer koldioxid än en bil. Som vanligt anses det fiktiva klimathotet vara anledning till önskemål om dessa åtgärder. Jag betvivlar inte på något sätt att en ko släpper ut mer koldioxid än en bil, det finns säkert vetenskapliga belägg för detta, men vadå? Det har ingen som helst betydelse för vår planets välbefinnande. Om personer som herrar Andersson och Östberg i sällskap med andra Al Gorister får möjlighet att påverka vad vi ska äta och vad våra barn serveras i skolorna kanske yttrandefriheten ska begränsas så att dylika falsarier inte får möjlighet att rota sig i folks medvetande. Om exempelvis Hitler inte fått möjlighet att vädra sina fantasier offentligt hade 8 miljoner människor sluppit dö under andra världskriget. Om tio-femton år när bubblan brustit och världen insett att klimathotet var en gigantisk bluff och att vi helt i onödan och till enorma kostnader och lidande ändrat vårt naturliga sätt att leva. Vem ska ta ansvaret för det? Som tur är så är en annan så gammal att man slipper konsekvenserna av dessa tokerier. Men jag tycker jävligt synd om kommande generationer som måste växa upp i en värld styrd av miljökapitalister och rödgröna muppar med tomtar på loftet.

- 1 kg

Alltid nå´t, som bonnkärringen sa när hon klippte grisen. Men det blev ett mindre när många trodde det skulle bli ett till. Inte för att det märks på omfånget, men gaserna i magen har blivit bättre ;-)

Viktminskning

Nä nu är det fan i mig dax att gå ner i vikt!
Magen får inte plats mellan byxorna och revbenen längre. Men men har man lyckats gå upp 10 kg på 5 månader borde man kunna gå ner 15 kg på samma tid. Frågan är bara vilken av de 72 569 olika metoderna man ska använda. Och då har jag bara räknat de som Aftonhoran skrivit om den senaste veckan.

Ska man använda pulver, fett, bananer, yoga, hypnos, fettsugning, meditation, ultraljud, piller, pilates, spinning, bodypump, skalpell, självsvält, eller fasta?
Jag tror att jag prövar att äta lite mindre varje gång jag äter. Och minskar ner på pasta och potatis. Då får jag ju dessutom en penningbesparing på köpet.

Borås Borås

Nu talar man om att göra Allégatan i Borås bilfri igen. Gör den bussfri i stället! Det är ju bussarna som korkar igen hela stan.

Och när det gäller Borås i allmänhet. Riv och asfaltera over hela skiten och börja om från början.
Att stadsplanerare i flera generationer varit beroende av LSD syns ju tydligt. Jag har inte varit i alla städer i Sverige men Borås måste ju ligga topp 10 i ligan Sveriges fulaste tätort.

Motorvärmare

Under de tre årtionden jag haft bil har jag nästan alltid haft någon med elektrisk motorvärmare. I oljekrisens spår på 1970-talet blev det en boom för dylika doppvärmare. Man rekommenderade från myndigheten att vid sträng kyla skulle värmaren köras i minst 3 timmar. Och när det endast var någon minusgrad eller 0-5 + någon halvtimma. Allt detta för att minska bränsleåtgång och i kombination med kupévärmare, även ge ökad komfort. 

Numera när "Al Goreisterna" härskar på planeten så är rekommendationen 30 minuter vid -15 grader. Vilket är lika meningslöst som att tända ett värmeljus på en uteplats. Sedan ska man dessutom backa in bilen för att komma iväg snabbare och absolut inte starta motorn innan man skrapat rutor och är helt klar för avfärd.

Är detta dumt? JA! Vi som har bil vet ju att återfrysningen på den kalla rutan gör att utandningsluften inne i kupén förvandlar utsikten till lika med noll. Speciellt om en ljuskägla eller solen träffar vindrutan. Att då ge sig iväg med detta fordon är lika dumt som att hoppa från ett hustak. Dessutom sliter det oerhört mycket mer på en bil att köra iväg direkt vid stark kyla mot att starta och låta bilen stå 5-10 minuter och sakta acklimatisera sig.

Jag mötte en sådan här miljömupp i morse. Totalt nedisad och helt utan möjlighet att orientera sig. Han fick tvärnita mitt i vägen när mitt halvljus förblindade honom totalt. Jag kvävde min första impuls att stanna och slå ihjäl personen i fråga och tänkte därefter att det var tur att detta hände i låg fart och på en förhållandevis bred väg.

Liten guide till Markbesökare

Tänkte vara snäll och underlätta för er som till äventyrs tänkt er till att besöka Marks kommun. Här följer lite tips och råd som kommer att underlätta för er när ni trafikerar kommunens vägar och gator.

En av det viktigaste reglerna är användandet av blinkers. Undvik så långt det är möjligt att visa vart du ska. Det har ingen med att göra. Speciellt viktigt är det i rondeller.
Placera dig mitt i körfältet vid vänstersväng så att stoppeffekten för bakomvarande trafik blir maximal.
Vid körning på landsväg lämna inte mittlinjens trygga värld och behåll helljuset på för då ser Du bättre.
Högerregeln existerar inte i Mark. Kommunens policy är att inte släppa in högern, ej heller i trafiken.
Vid parkering se till att du tar maximalt med plats, gärna nära en korsning eller ett krön. Stå inte mittimellan linjerna i rutan utan gärna med ett eller flera hjul på så många linjer som möjligt.
Om du letar efter något eller någon, stanna gärna mitt i vägen tills du orienterat dig.
Vid köande vid trafikljus så bör du vänta tills hela stolpen blir grön innan du kör vidare.
Undvik ögonkontakt vid komplicerade situationer, det är oartigt att stirra.

Om du färdas till fots så undvik i möjligaste mån gångbanor och trottoarer. Snedda hellre fram och tillbaka diagonalt över gatan. Det är extra viktigt vid mörker och dåligt väder när sikten är begränsad. Om du tänker korsa en gata till fots på övergångsställe bör du göra det mycket överraskande. Titta gärna bakåt innan du kastar dig ut och gå sedan släpigt över till andra sidan. Om du har möjlighet byt gärna låt på Ipoden eller SMS:a under tiden du går.
Om du promenerar med hund så ska du gå på höger sida och hålla hunden i långt koppel till vänster om dig, in emot trafiken. Detta gäller även vid promenad med en eller flera små barn. Tänk på att om du kedjeröker samt pratar i mobiltelefon samtidigt som ni promenerar så kan barn och husdjur störa trafiken effektivt.

Vid färd med cykel finns det några viktiga saker att tänka på.
Om du har cykelhjälm är du odödlig och kan korsa alla typer av trafikleder i hög fart och utan se dig för.
Cykel ska i Mark framföras, även om det finns cykelbana, på vägen. Helst på vänster sida emot mötande trafik.
Det håller skärpan uppe hos bilisterna. Lampa bör inte användas i mörker för då kan någon råka få syn på dig.

Lycka till i trafiken!

Vintertankar

Ja då har man vaknat upp till ännu en dag med gnistrande kallt väder.
Frågan är om det varit så här kallt så länge sedan 1987. Och det som förvånar mig mest är att all "skit" hemma håller och funkar. Peppar peppar med tre bilar som trots kylan piper igång utan allt för stora protester.

I går hamnade jag på Kinna Hiltons "russindisco".
Det var trevligt att träffa många av dem man normalt sett bara träffar på Facebook. Men det är ett väldigt tråkigt upplägg och hopplösa lokaler. Liveband saknas då det inte blir någon höjdpunkt på kvällen. Allt flyter på med  trängsel i barerna och en gröt av folk som går runt och minglar. Dansgolvet blir till slut ganska välfyllt men då ljudanläggningen är totalkass blir det inte något riktigt gung ändå. Med dagens krav på maxdecibel är det extra viktigt med bra ljud. Man måste kunna känna basen även vid normal volym annars blir det som att spela högt på en bergsprängare.

Annars är det roligt och intressant att se hur människans parningritual ser. Det är faktiskt lite likt "Mitt i naturen" på TV. Herrar med framskjuten bröstkorg och den där blicken som får den äkta hälften att hastigt framkalla ett migränanfall. Och damer som kattlikt kråmar sig runt sin danspartner. Det är ganska lätt även för den oinvigde att se vilka på dansgolvet som är gamla par och vilka som träffats samma kväll.

Hoppas att alla kom hem som de skulle. Eller dit de ville. För att bli fast i gångna nattens kyla utomhus är dödligt farligt. Speciellt med stora mängder alkohol i blodet. När vi åkte hem i natt levererade vi en tjej hem till dörren som aldrig haft en chans att klarat sig hem själv. En annan i vårt sällskap saknade en vän som gått iväg tidigare på kvällen och som hon inte hittade vid stängningsdags.

Och väl hemma så var det inte tal om att få däcka i den hägrande sängen.
Nä det va bara att bita i det sura äpplet och tända upp i vedpannan för att inte håret skulle vara fastfruset i kudden på morgonen.

Och här i huset är det fortfarande tomt på folk. Som tur är ska man iväg om en stund och träffa Viktor i studion.
Vi ska lägga lite sång och gitarr på våra inspelningar.


Lappsjuka och rastlöshet

Jaha då va det en sådan helg igen. Då frun lämnar huset på fredag middag för att återvända på söndag. Ettt visst mått av lappsjuka inträder då huset förmodligen kommer att vara helt folktomt innan kvällen. Den store grabben har flyttat igen. Denna gång till Kinna och den lille ska med flickvännen till henne i Svenljunga. Tösen ska förmodligen till sin kille när hon kommer tillbaka från träningen. och då sitter man själv framför TV:n och glor. Enda sällskapet är två kaniner. Men då dessa är dummare än kommunpolitiker så är det inga direkt djupa samtalsämnen som hägrar. Som sten på börda är det vargavinter ute och bara tanken på att fixa säker och varm transport till och från något nöjesetablissemang är inte mödan värd. Sommartid är det annorlunda. Då kan man sticka iväg och spela lite golf eller bara sitta och njuta av vädret. Skulle man hamna på krogen så fryser man inte klockspelet av sig om man tvingas promenera hem på natten. Nä nu sitter man i soffan och själver av rastlöshet. Det blir djupa stigar i golvet när man vankar runt mellan skithuset, köket och vardagsrummet. Om man bestämmer sig för att vara nykter i detta "helvet" så går man och småäter samt dricker kannvis med kaffe. Vilket i sin tur medför dålig matsmältning och koffeinförgiftning. Och då ligger man där som en död fisk och stirrar i taket till klockan 3 på natten.

Märkligt Tyst

Inte en enda gång den senaste veckan har jag hört eller läst ordet "klimathot". Jag ska erkänna att jag inte tagit del av varje nyhetssändning och ej heller lusläst dags- och kvällspress. Men några veckor innan jul när termometern fortfarande visade plusgrader roade jag mig att räkna antal gånger detta ord i olika böjningsformer använts i media. Under en dag gjorde jag ett streck för varje artikel i tidningar och på nätet samt varje gång en nyhetsuppläsare, meteorolog eller programledare nämde "klimathotet". 49 ! streck blev det. Och då har jag säkert bara noterat "toppen av isberget". Norra halvklotet upplever för närvarande den kallaste vintern på över 100 år. Det snöar rikligt och är mer än 10 minusgrader från USA i väst till Japan i öst. Plusgrader existerar endast i södra Europa och länder som England, Frankrike, Tyskland m. fl. upplever full vinter. Enligt Al Gore och hans klimatmuppar skulle detta aldrig mer inträffa. Snö söder om Dalälven var något som våra barnbarn endast skulle kunna läsa om i historieböckerna. 20% av dagens landmassa spåddes vara täckt av smältvatten inom bara ett 10-tal år. Samtliga isbjörnar drunknade och polarisarna borta. Nu är det så att i verkligheten kommer inte något av detta att ske. Planeten har redan börjat justera temperaturen. Sedan 2000 har ingen temperaturhöjning noterats och tittar man på kurvan från 2007 och räknar med de uppskattade siffrorna från pågående vinter, ser det ut som en rejäl temperatursänkning är att vänta. Detta är inget konstigt. Seriösa forskare har hela tiden vetat att Jordens temperatur varierar inom ett antal grader. Precis som temperaturen inomhus trots att man använder termostater. Detta är normalt och inget som vi kan påverka. Vilket på sikt kan ge ett betydligt allvarligare scenario än en temperaturhöjning. Nämligen om medeltemperaturen sjunker en tre, fyra grader. Då kommer det att drastiskt försämra förutsättningarna för att odla spannmål och andra grödor. Vilket i sin tur kommer att medföra svältkatastrofer. Främst i U-länderna.

Vågar man gå till Kinna Stadshotell?

Efter att man läst om de senaste turerna kring vakterna på Kinna Hotell så kanske man är tryggare på Stationsgatan numera?! Min erfarenhet av krogvakter är väl den att de flesta inte har några större problem att bete sig som folk de få timmar de jobbar på krogen. Kinna Polisens sagesman hävdar att vakterna i Mark alltid varit bra, vilket jag inte håller med om till 100%. Det fanns en period på 80-talet då standarden var bedrövlig. Då härskade två sorter. De som slog utan att fråga samt de som njöt av att förnedra gästerna. Speciellt vid entrén, då nyktra personer fick gå ett varv till och vissa kläder helt plötsligt inte var tillåtna. Men jag måste säga att de vakter Kinna Hotell haft sedan starten på +30 kvällarna har varit väldigt trevliga. Det senaste året har jag dock inte varit där så om det kommit nya kan jag inte uttala mig om. Händelser som de som beskrivs i de senaste numren av Markbladet, där personer velat gå in igen för att tala med en bekant eller då det varit problem med försvunna ytterkläder, har aldrig förorsakat några problem tidigare. Jag har själv gått in och ut upprepade gånger i samband med att vårt sällskap varit på väg att gå hem. Helt i samförstånd med tjänstgörande väktare. Att Kinna Hotells ledning svär sig fri från dessa händelser ser jag som patetiskt. Om man inte kan förmedla rätt typ av policy till de inhyrda dörrvakterna ska man nog inte bedriva näringsverksamhet. Så frågan kvarstår, om jag går till Kinna Hotell i morgon och råkar fråga, röra mig eller klä mig på fel sätt. Hamnar jag i fyllecell då med fysiska skador?

Musik eller rättare sagt oväsen!

Jag begriper mig inte på vad det är för skit som en stor del av vad dagens ungdomar lyssnar på. Nu säger säkert vän av ordning att så har man sagt i alla tider. Javisst, men det finns en markant skillnad idag. Nämligen den att alla musikformer som slagit igenom sedan urminnes tider och förfasat den äldre generationen har som gemensam nämnare att den framförts av musiker. Majoriteten av det som inte blivit dagsländor innehåller musikalisk genialité. Mycket av det som vevas på MTV och Z-TV skulle en blind apa kunna göra lika "bra". Ljudbilden är ett missmach av blip, blopp, maskinljud och falsksång. 90% av "artisterna" kan inte framföra sina "verk" live och det får väl ändå sättas som måttstock för hur illa det är.

Nybesiktad

Ja vad innebär detta? Jo i sämsta fall att du under nästkommande 12 månader kommer att riskera ditt och andras liv varje gång fordonet befinner sig i rörelse. I en bilannons är det ett försäljningsargument som innebär att inget behöver göras med bilen inom överskådlig framtid. Naturligtvis kan ju en bil vara felfri i säkerhetshänseende och i det flesta fall med nyare bilar är det ju så. Men den förhållandevis gamla bilpark vi i fattigsverige tvingas hålla rullande, besitter ett stort antal fel och brister. Inte sällan av allvarlig art, och tyvärr ofta utan att avslöjas av Bilprovningen. Jag har själv under de senaste 25 åren varit med om avtrampade bromsrör, brustna fjäderben, trösklar som vikt sig, rostskador som medfört att hela fjäderben  trängt upp i motorrum och kupé. Samt upptäckt bussningar och leder som varit så dåliga att man riskerat att både tappa hjul och förlora styrförmåga.
Vad är då sensmoralen i detta? Jo att man kanske inte ska stirra sig blind på de 300 kronor som en besiktning kostar utan i stället försöka få tag i en bra bil.  

RSS 2.0