Klimathot, jävla bluff.

Det handlar om två infallsvinklar egentligen. Miljörörelsen som inte riktigt fick den kick off men trodde när man började peka på farligheterna med diverse utsläpp. Så långt var dessa människor på rätt spår. För det är ju självklart att man inte ska smutsa ner mer än nödvändigt och ej heller släppa ut massa gifter i vår natur. Men som sagt det blev inte något drag och det var stora ekonomiska intressen som medvetet bromsade och slingrade sig. Tyvärr uppfann man då KLIMATHOTET. Detta var ett skrämmande ord. Precis som när prästerna pratade om djävulen för att skrämma "fårskocken" till lydnad och underkastelse, började miljömupparna hojta om klimathotet. Där den ena fantastiska myten och faktaförfalskningen efter den andra började spridas och nämnas så många gånger att de som inte begrep bättre trodde det var sant. Just i detta skede inträffade tyvärr det att de stora ekonomiska intressena började spåna på om det inte fanns pengar att göra på detta. Med rejäla resurser i ryggen satsade man på att marknadsföra klimathotet på bred front. Godtrogna journalister skrev gladeligen ner allt som "mutade" forskare rapporterade och det dröjde inte länge förrän så många betydelsefulla personer och organisationer köpt "paketet" att de som visste sanningen inte vågade öppna munnen. Al Gore är nog den starkaste kraft som värvat sig själv till denna sekt. Likt  en klimathots-Hitler har hans budskap spridits över hela jordklotet. Nu ska jag berätta hur det ligger till. Ni som fria medborgare har ju er fulla rätt till er egen uppfattning i ämnet. Men ta er lite tid till att tänka igenom detta. Glöm inte att tyska folket ansåg att Hitler var nationens räddare på 1930-talet. Och vi vet ju hur fel det blev. 
Om vi börjar med det intressantaste nämligen temperaturen så höjs den det är det inget tvivel om. Men det är orsaken som felaktigt hänvisas till människans "härjningar". Sanningen är att det var mycket varmare på vikingatiden än idag. Och mig veterligen hade inte vikingarna motorbåtar. Det fanns en bråkdel av idisslande kreatur och ingen förbränning av fossila bränslen. Det är planetens naturliga variationer som styr temperaturen. Vårt kära klot har under årmiljoner både varit isfritt och totalt nedisat. Båda tillstånden är ju extrema på sitt sätt och det har inte varat länge ur ett planetariskt perspektiv. Men båda företeelserna har förorsakat att pendeln svängt över mott andra hållet likt en balansvåg. Meteoritnedslag, kraftiga vulkanutbrott, omfattande skogsbränder och liknande stora katastrofer har tillfälligt fått vågskålarna att sjunka djupt ner åt endera hållet. Men planetens egen "climatecontrol" ser till att normalisera så att balansen återuppstår. Vi ynkliga små individer, vars existens i jordens tidsålder kan liknas vid storleken av en musprutt, kan inte trots att vi är något smartare än åsnor påräkna att vi kan påverka de stora skeenden som vår planet går igenom. Det är meningen att eskimåerna på Grönland ska få trampa på gräsmatta i stället för på is och snö på sommaren. Det är meningen att vissa djurarter som anpassat sig till vårt relativt kalla klimat de senaste 20-30000 åren kommer att dö ut om dom inte hinner justera sig inom evolutionens ramar. Det är meningen att Östersjön till följd av landhöjningen återigen ska bli en insjö. Det är meningen att jordens totala regnmängder ska öka pga snabbare avdunstning. En bra kompensation för de minskade istäcket vid polerna. Vattennivån kommer inte att höjas med 6 meter som Al Goristerna påstårutan detmesta av detta vatten kommer att bindas i moln och som snötäcke på bergsmassiv som ligger mer 3000 meter över havet. Survival of te fittest. Någon som hört detta uttryck? Förmodligen. Det är därför vi inte har dinosaurier på jorden längre. Men jag ger mig fan på att om de funnits så hade någon liten jävel med palestinasjal vrålat till deras räddning.
Den andra vinklingen är det strikt kapitalistiska. Inte för att jag har så mycket emot kapitalism men alla läror har sina avarter. Allting ska vara ekologiskt och miljöanpassat. Vad tror ni att detta kostar? Vem får betala? Och framförallt vem håvar in cashen? Ja inte är det du och jag i alla fall! Nej denna miljöhysteri omsätter så stora pengar idag att det endast är basnäringar som vapen, knark och sex som omsätter mer.

Tomteallergi och Julgransfrossa

Ja nu står den för dörren snart, den förbannade Julen. Tomtejävlar så långt ögat kan nå både i butiker, slott och koja. Ingenstans kan man freda sig. Det finns ingen som tar hänsyn till oss tomteallergiker! Utan alla bara vräker på med skäggprydda dvärgar i röd luva som med dopade renar gör luftrummet osäkert i julnatten. Som om inte det vore nog med deras blotta existens omöjliggör dessa prydnadstomtar även städning i hemmet då du ofelbart river ner horder av dem i golvet med damsugarslangen. Och en del är dessutom i storlek så dom försvinner ner i städmaskinen utan minsta problem. Förutom en väl utvecklad tomteallergi har jag även begåvats med en mycket påtaglig julgransfrossa. Den yttrar sig i konvulsioner och även ibland med exemliknande symtom. Nu är det en vecka kvar till Advent, sedan är eländet över oss med full kraft och det pågår i 7-8 veckor dessutom.

Climategate

Ja då har jag fått vatten på min kvarn. Klimathotsbluffen, fan vet om det inte va jag som myntade det uttrycket. Nu har i allafall uppgifter läckt ut om att det är just en bluff. Personligen så anser jag att med så mycket pengar som ligger i miöjöhysterin så borde någon avslöjat detta för längesedan. Det kan ju inte bara vara oljebolag med låg trovärdighet som anser att det är "hittepå". Men men bättre sent än aldrig. Nu får vi hoppas att detta korthus rasar fort som fan så vi kan fokusera på något vettigt!

Bill & Bull en politisk fars!

Du Bill? Ja Bull vad är det? Du vet det där med att jag ska jobba som konsult, det verkar inte funka nå´t vidare! Vad säger du, sa Bill funkar det inte? Nej sa Bull, det är ingen som ringt. Konstigt du som är så kompetent att du på ett par år lyckats lägga ner och skapa missnöje i en hel kommun. Ja är inte det märkligt sa Bull. Jag har ju sparat på nästan allt, förutom min lön då. Men du Bill du ska ju också sluta. Kan inte du hyra in mig som konsult det är nog ingen som tycker det är konstigt. Jag är ju trots allt väldigt kompetent. Ja du Bull det kan jag väl göra. Det är ju inte mina pengar som betalar din lön. Det är ju de där idioterna som har vanliga enfaldiga arbeten som bara kostar pengar som får betala. Du Bill, vad ska du göra i Täby? Göra, sa Bill frågande. Jag ska väl för fan inte göra något där heller, men det är bättre betalt. Jaja, sa Bull. Det klart. Vad tänkte jag på. Tack förresten för konsultuppdraget. Med lite flyt hinner jag krossa några fungerande enheter till som bara kostar pengar.

Snart 1:a December

Jaha då ställs man inför vinterns dilemma igen. Ska jag vara laglydig och trafikfarlig eller ska ja skita i lagen och åka säkert? Hurså, tänker ni då. Jo så här är det. Jag har fyra fina vinterhjul med dubbar till min bil. Och  dessa ska enligt lag vara monterade på bilen vid vinterväglag efter den 1/12. Saken är tyvärr den att dessa däck är helt värdelösa på alla typer av halt underlag. Trots mycket bra mönster och fräscha dubbar är det noll grepp. Sommardäcken däremot som är godkända m+s däck i hela världen utom i Sverige, har ett fantastiskt grepp på både snö och is. Ja det är inte lätt att ha rumpan bak i detta moment 22.

Johan Elmander

Denne sympatiske kille som alltid är spelbar och tar fantastiska löpningar. Tyvärr har han, och landslaget, ett dilemma. Killen har inget självförtroende och kan inte ta emot en boll! Anfallsfotboll av idag består till 90% av ett tillslag. Om man tar till fler bollbehandlingar är möjligheten borta. Att då använda en spelare som om han öht får bollen att stanna vid fötterna, måste ge trasan 2-3 behandlingar innan den levereras vidare "känns inte riktigt bra", för att citera reklamen. Är det inte snart dax för en landslagstrupp utan Elmander?

Trådlöst Internet

Bra grejor enligt reklamen och försäljarna av dylik utrustning. Nja, jag är väl inte riktigt benägen att hålla med. Jag bor i en iofs ganska stor villa (kråkslott) men det finns inga betongväggar med armering. Ej heller några aluminium eller stålkonstruktioner som kan leda bort eller störa överföringarna. Lika förbannat har jag inte mycket mer drag i bredbandet än med gamla tiders telefonmodem. Och det är ingen gammal skit heller utan ny högteknologisk bredbands router med både fast och trådlös överföring. Den fasta linan fungerar utmärkt men det trådlösa eländet lämnar mycket övrigt att önska. Ett försök att se en programrepris från SVTPlay resulterar i  något som närmast låter som en intervju med Orup. Det hackar och buffrar om vartannat. Till och med klipp från YouTube som är i det närmaste osebara pga låg bitrate påminner om robotwalk.

Fan vad vi är olika!

Hur ända in i jämställdhetens namn ska män och kvinnor kunna bli likadana? Ta bara det här med att bränna pengar helt utan kontroll och att finna nöje i företeelser som GeKås och IKEA. Om någon skriver på FB eller berättar för mig att den ska åka till ex. IKEA, så får jag tvångstankar. Ett besök på dylikt "kärringtivoli" ger mig samma försmak som om någon skulle meddela mig att jag skulle genomgå en gastroskopi eller en handgriplig prostata-undersökning! Nu vet jag att det finns mäns om gillar GeKås likaväl som det finns kvinnor som känner som jag. Men dessa är undantag.

Vellingebor och transitboende

Det har väl knappast undgått någon att Vellinge Kommuns starke man motsatt sig transit-boende för ensamma flyktingbarn. Han själv påstår att han har en majoritet av Vellingeborna bakom sig. Nu visar en opinionsundersökning att endast 20% av folket står bakom denna uppfattning. Och? Det finns ju massor av exempel på politiska beslut och åsikter som drivs igenom med knappt 5% stöd av folket. De flesta så kallade miljöåtgärder som biltullar, energiskatter m.m. Hade aldrig införts om det skulle krävas majoritets tillstånd av folket. Systembolaget skulle vara borta, alkholskatten samma som i Tyskland, Sjuklönen 100% och ingen karensdag, El skulle kosta hälften av idag, Bensin 3-4 kronor mindre. Så att politiker tvärt emot folkets vilja genomdriver den ena tokigheten efter den andra borde rimligtvis inte rendera i någon medial storm mot Vellinge Kommun. 20% är en extrem majoritet i politiska kretsar, glöm inte det! 
Och i sakfrågan kan jag lägga in min uppfattning. Det är bättre med ensamma barn och ungdomar. De är lättare att integrera än vuxna hedersmordsfanatiker!

Lyteskomik på kanal 5

Såg lite på "Trailer Trash" krönikan från GeKås i går. Ren lyteskomik. Att "Barba Mäsk" med Familj vill skämma ut sig i TV är väl upp till dom. Men jag tycker att man går över gränsen när den förståndshandikappade lagerarbetaren exponeras fullt ut när han inte kan få in en BMW 320 på en parkeringaplats där man kunna sladda in en Västtrafikbuss.

Folkpartiet Liberalerna eller Facisterna?

Ända sedan jag gick i grundskolan har jag haft en misstanke om att det inte stått rätt till inom Folkpartiet. Gamla valaffischer med slogan "I ett Folkpartistiskt Sverige kan du förlora yttrandefriheten över en natt", iofs skrivna av Sossarnas reklambyrå, men ändå. ingen rök utan eld, eller hur? Diskussioner under tidigt 80-tal med  "pensionerade" majoren Björklund som numera leder FP där han redan då visade på tendenser till att bli aggresiv om man inte höll med honom. Inte så att han gick till fysiskt angrepp men han blev väldigt hätsk i tonen. Detta passar sannolikt inom armén där varje uns av enkilt tänkande bemöts med vedhuggning och armhävningar. Och om man framhärdar, någon veckas "inlåsning" på logementet. Yrkesofficer är nog en ganska lämplig sysselsättning för en Folkpartist. Att det är lågt till tak i de flesta partier är ju ingen nyhet. Man värnar om sina inpinkade revir och räds alla typer av nyordningar. "Hujeda mig om jag blir  av med min oskäliga ersättning" tycks de flesta tänka. Medborgaren. idioten som röstat fram egoisten i fråga, ägnas minimalt med intresse. Den senaste veckan har Folkpartiets missbildade ansikte kommit fram ordentligt i ljuset. Dels så har en partimedlem fått sparken då han tillsammans med en annan partiföreträdare delgivit en mycket intressant synpunkt angående misshälligheter i frågan om politiskt våld mot åsiktsopponenter. Vilket är en mycket odemokratisk form av protest. Dels har en FP företrädare i Borås deklarerat sitt avhopp då all hans energi går åt till att förargas över den totala intolleransen mot alla former av nytänkande inom partiet.
Nä jag tror att det  är dags för en ny partibeteckning. Folkpartiet Facisterna!

Black Rose


Black Rose Absolut Rock Coverband

Vi lirar "allt" som kallats för Hårdrock från 60-talet och framåt.
För Information och Bokning vänligen maila till janne@nordiskmedia.se
Eller ring tel. 0709-36 02 19

Black Rose startade 1995 som ett rent tribute-band till Thin Lizzy.
Och fortfarande håller vi Lizzy´s fana högt och kan leverera gräddan av deras produktion.
Lägg därtill de mest kända låtarna av band som AC/DC, Judas Priest, Sweet, Bon Jovi, Status Quo, ZZ Top m. fl. så får ni er till livs en upptempo akt med "afterski-känsla" som garanterat ger träningsvärk i benen.

Även material från Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Deep Purple, Rolling Stones, Guns´n Roses, Rainbow och Whitesnake ingår i setlistan.

Med gedigen musikalisk erfarenhet från i stort sett 30 år tillbaka kan vi erbjuda en varierad meny.
Dock alltid med Rocken i grunden. Dansbandsstuket är en genré vi aldrig kommer att framföra live!

Vi har investerat i digitala trummor så vi kan spela i mycket små lokaler utan att äventyra åhörarnas hörsel.


Vintertankar

Vad är det för underlig förmåga som gör att vi står ut med mörker och kyla större delen av året. Det är få om ens någon som trivs bättre på vintern. Speciellt den typen av vinter som vi har här. Regn, slask och fuktiga vindar som letar sig in i kropp och märg och förvandlas till en känsla av olust. Råkalla vindar även inomhus på dragiga golv och det kroppsliga motståndet mot att ens ta sig de få metrarna ut till en genomkall bil. Är det de få soliga och varma dagarna på sommaren som får en att härda ut? Jag vet inte men dom är uppskattade.

"Ge oss jobb Reinfeldt"

Ja så står det på en uppsatt affisch i centrala Kinna. Man kan ju tolka budskapet på många sätt, men min spontana tanke är, att nu är Ungvänstern desperat. Att be ordföranden för den Svenska kapitalismen om hjälp med att finna arbete måste skära hårt i kommunistsjälen. Jag vet inte om det är så att "stalintomtarna" till slut har insett varifrån arbetstillfällen skapas. Eller så är det läget på Kuba och i forna Sovjetunionen som inte medger "hjälp" därifrån. Annars är väl vänsterungdomar mest kända för att orsaka onödigt arbete, även om en del entreprenörer tjänar pengar på att byta ut krossade rutor, tvätta nerklottrade fasader, reparera sönderslagna bilar m.m. Så är väl det stora problemet att de polisresurser som behövs för att hålla ordning på stenkastande vänsteraktivister borde användas till att "röja upp" i andra kriminella sammanhang.

Ullared!

Oh my god! Såg delar av Femmans nya docusåpa igår. Bra reklam för GeKås? Förmodligen då all publicitet är bra om man får tro Bert Karlsson. Men är de bara jag som fick intrycket att GeKås är ett ställe som White Trash och lätt förståndshandikappade åker till. Och där även en del av personalen är kopior av "Roland i Torsk på Tallin".
Detta räknas säkert som bra TV av de som driver kanalen men hur reagerade Boris när han såg detta avsnitt?

Försäkringskassan

Jag begriper inte hur försäkringskassan kan refusera den diagnos som en eller flera läkare under kanske månader av utredning kommit fram till. Och därefter neka en i många fall svårt sjuk människa rätten till sjukpenning. Försäkringskassan ska rätta sig efter läkares bedömning och som ett försäkringsbolag reglera skada. Vi betalar enorma pengar till denna "försäkring" varje år. Vart merparten av dessa pengar hamnar ska jag ta i ett annat inlägg. Men om systemet fungerade skulle pengarna räcka och bli över. Försäkringskassans roll borde vara att i samråd med den försäkrade minimera de ekonomiska följderna av en människas sjukdom, samt tillse att åtgärder sätts in som medför att den sjuke så snabbt som möjligt blir frisk. Det är ju inte alltid det räcker med en vecka i sängen eller en karta atibiotika.

Vad 5:e Svensk mellan 16-30 år tror att 9/11 var beställt av Bush!

Jag har nog ända sedan jag själv var i 15-16 årsåldern tyckt att man borde ha rösträtt vid åtminsone 16 i stället för att idag få rösta när man fyllt 18. Nu är jag inte lika övertygad längre. Om svenska undomar är så totalt bollborta i skallen att de okritiskt hakar på myter, skapade av arbetskygga anarkistiska element på den yttersta vänsterkanten. Så kanske ålder för rösträtt ska höjas till 30 år. Jag såg i dag på Nyheterna en kort intervju med "något" som framstod som en minst sagt "pårökt" pajas. Som med logik som en hjärndöd förklarade att det fanns minsann bevis för att USA själva rivit ner WTC.

RSS 2.0