Vart fan är det på väg?

Sitter och läser om en massa konstiga händelser runt omkring i Sverige. Mitt intresse fastnar vid den senaste meningslösa våldsyttringen som resulterat i ett dödsfall. Nämligen knivmordet på Hisingen.

En ung människa fick sin "dom" av några förvirrade neandertalare och domen var att dö! GP och Aftonhoran har redan skrivit om att två av gärningsmännen var blonda och svenska. Eftersom inte detta epitet brukar skrivas i media så tolkar jag det som att när signalement saknas så är gärningsmän svarta och icke svenska?!

Oavsett om gärningsmännen är vita, bruna gröna eller har annan spännande färg så kvarstår faktum att de är barn av sin tid. De är uppväxta i en miljö som är sämsta tänkbara. De har hamnat i ett gränsland där deras bristande intellekt medfört att de hamnat någonstans mellan den vanliga skolan och det som inte längre får heta särskolan.

Respekt! En av de få ord som dessa individer kan säga på korrekt svenska. Då språket i dessa förorter är ett mishmash av språkliknande läten som bara till viss del är begripligt även för dem själva så är det lätt att förstå att konflikter uppstår ur missförstånd.

Ytterligare sten på börda läggs av det faktum att det inte längre finns arbete för denna grupp individer. Före kontorssamhällets tid fanns det alltid möjlighet för intellektuellt lågpresterande att få grovarbete inom de flesta näringar. Det fanns alltid behov av några som krossade sten eller körde skit. Numera krävs ju högskoleexamen för alla arbeten och då är ju chansen borta för dem som inte ens kan alla bokstäver i alfabetet.

Att de då blir frustrerade och grupperar sig med "artfränder" och hänfaller till en nedåtgående spiral är inte konstigt. Frågan är då "bara" vad man ska göra åt problemet.
Finns det behov av särskillda samhällssanerare i form av en specialstyrka med uppgift att skjuta av icke önskvärda element? Ja det finns säkert många som skulle välkomna en sådan. Frågan är hur man sätter kriterierna för beskattningen. Att det skulle vara en fördel för det civiliserade samhället är det ju ingen tvekan om.

Polisen kanske ska ha ökade befogenheter men  då det redan idag ofta blir helt fel "ute på fältet" så är det nog ingen bra idé. Möjligtvis undantaget de personer som Polisen idag inte vågar eller känner det lönt att gripa, då väloljade advokater får ut patrasket innan bläcket på polisrapporten hunnit torka.
Det skulle kanske vara tillåtet att avliva då det är ställt bortom alla tvivel att personen är bortom bot och bättring?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0