Matkultur

Vad är det för mekanismer som gör att folk inte kan äta "vanlig mat" nuförtiden. Och då menar jag inte att dom äter olika typer av "fin och annorlunda" mat utan det faktum att man verkar livnära sig på hamburgare till lunch.
Visst kan det vara gott med en burgare som mellanmål eller kvällsmat. Men att varje dag på lunchrestaurang med erkänt god och vällagad husmanskost, notoriskt beställa hamburgare med någon form av tillbehör ter sig fantasilöst och onyttigt. Speciellt som det är väldigt noga att det inte smyger sig med några grönsaker.
Det är främst ungdomar och yngre småbarns mammor som har dessa matvanor. Vilket i det senare fallet ofta syns på på både BMI och ansiktsfärg. Men även män i åldern 20-30 år rynkar på näsan åt "trottoarprataren" med dagens meny och köper gatuköksmenyer. Är detta månne ett resultat av att de senaste generationerna växt upp med oätlig skolmat och tror att husmanskost ska smaka illa och vara slarvigt tillagad, även ute i  det vanliga samhället?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0