pensionen

Fick en ingivelse att för första gången på säkert fem år öppna det "orangeakuväret". Det var som jag befarade ingen rolig läsning. Jag räknade  snabbt ut att den dagen jag går i pension så kommer jag kunna unna mig ett mål mat var tredje dag, under förutsättning att jag bor i en utrangerad husvagn på någons bakgård och endast betalar för el och vatten. Ska det vara så i det som politikerna kallar "en av de mest välmående länderna i världen"?
Jag har arbetat hela mitt vuxna liv och betalat via skattsedeln till min pension. Och kommer att betala i 20 år till. Men till vilken nytta. En bekant som jobbar med försäkringar sa till mig att jag behövde "privatspara" minst fem tuen i månaden under dessa tjugo år för att kunna lyfta samma lön som idag! och det är fan ingen hög lön.
Det skulle bli att flytta direkt till tidigare nämnd husvagn.

Nu är väl sannolikheten att man får uppleva pensionsålder ganska lite.
Jag frossar ju i allt som Socialstyrelsen har på sin "svarta lista". Förutom cigaretter då, men i övrigt är det mesta förmodat livsfarligt.
Livet är relativt kort så varför inte leva det? Jag menar varför spara för döden och ålderdomen när du ändå inte kommer äga mer än skiten i röva. Och det är nog inte att hoppas på att "berikarna" kommer att dela med sig av sina knark, sex och mygelpengar.

Hur kommer Sverige se utom 20 år? Kommer Tomten fortfarande på Julafton. Firar vi nyår den 31/12. Finns Påsken kvar som högtid och kommer Midsommarfirandet vara förbjudet i lag.
Eller är nya högtider som Ramadan som gäller. Klädkoder där kvinnor riskerar spöstraff om de visar sig utan Burka.

Man tog sig till jobbet!

Ja då var man på plats igen. Men det var på "det berömda". Fan vad folk beter sig konstigt i trafiken. Det märker man ju speciellt nu när snövallarna tagit 30-50% av vägen i lagringsanspråk. Det finns liksom ingenstans att ta vägen, inga marginaler.

Det började redan hemma i Fritsla då en bilist bestämde sig på bråkdelen av en sekund att hon skulle svänga vänster. Hon slog på blinkers och tvärnitade i samma ögonblick. Nu höll jag egentligen tillräckligt avstånd, men en annan kärring skulle "chickenracea" mig till farthindret strax för korsningen. Vilket medförde att jag var tvungen att hålla koll på denna dödspilot. Nåväl allt gick bra. Kärring nummer ett slapp en rejäl påsättning bakifrån tack vare en snövall som gav med sig (tack Chrysler för att ni bygger bilar som väger 2,5 ton) och kärring nummer två behöver nog inte byta plåt längre än till bakre hjulhus efter hennes Tjeckiska stridsvagns besök i vallen bredvid farthindret.

Vad är det för fel på motionärer? Det var mycket nära att en stavgångare i Kinnahult miste livet. Det går inte att mötas med två större bilar och en stavgångare samtidigt. Hur kan man va så jävla dum att man ens funderar på att gå omkring på en såphal genomfartsväg i motionssyfte!!

Jag vill avsluta med att berätta att jag nästan alltid kör vägen förbi Kinna Stadshotell och Kommunhuset på morgonen. Vill av den anledningen sända ut en varning. Det är totalt kaos där bakom idag. Tydligen är det någon stor politisk fråga som ska avgöras. För på områdets parkeringar och gatstumpar vimlade det av fritidspolitiker av alla färger. Det verkar dock som dom har en sak gemensamt, förutom att dom är korkade, dom kan inte köra bil!

Jesus var gay!

Ja det är vad Sir Elton John påstår. Iofs så talar han ju i egen sak men det kanske inte är så långsökt ändå.
Jesus avbildas som bildskön yngling med långt lockigt hår, friska tänder och iförd klänning. Det får mig att tänka på Christer Lindarv. Och han är INTE heterosexuell.

Kyrkan rasar! Ja det förstår jag med tanke på deras hållning till HBT personer. Men nu kanske en gammal sanning som ihärdigt förnekats av kristendomen komma till användning. Den att Jesus fick barn med Maria från Magdala. Hon som beskrivs som sköka i Judarnas version av världsbilden.
Att han avlade ett barn bör ju vara tillräckligt med bevis för att han inte var gay.
Åtminstone för religiösa fanatiker som är barnsligt naiva i sina inskränktheter.

Jag för min del ger blanka fan i om han knullade getter, män eller kvinnor.
Sannolikt gjorde han det med någon och det var hans privatsak.

Jag har en känsla av att om Jesus vetat vilken epilog hans liv skulle få så hade han önskat att han blivit en våt fläck i sin fars kalsonger!

Vart fan är det på väg?

Sitter och läser om en massa konstiga händelser runt omkring i Sverige. Mitt intresse fastnar vid den senaste meningslösa våldsyttringen som resulterat i ett dödsfall. Nämligen knivmordet på Hisingen.

En ung människa fick sin "dom" av några förvirrade neandertalare och domen var att dö! GP och Aftonhoran har redan skrivit om att två av gärningsmännen var blonda och svenska. Eftersom inte detta epitet brukar skrivas i media så tolkar jag det som att när signalement saknas så är gärningsmän svarta och icke svenska?!

Oavsett om gärningsmännen är vita, bruna gröna eller har annan spännande färg så kvarstår faktum att de är barn av sin tid. De är uppväxta i en miljö som är sämsta tänkbara. De har hamnat i ett gränsland där deras bristande intellekt medfört att de hamnat någonstans mellan den vanliga skolan och det som inte längre får heta särskolan.

Respekt! En av de få ord som dessa individer kan säga på korrekt svenska. Då språket i dessa förorter är ett mishmash av språkliknande läten som bara till viss del är begripligt även för dem själva så är det lätt att förstå att konflikter uppstår ur missförstånd.

Ytterligare sten på börda läggs av det faktum att det inte längre finns arbete för denna grupp individer. Före kontorssamhällets tid fanns det alltid möjlighet för intellektuellt lågpresterande att få grovarbete inom de flesta näringar. Det fanns alltid behov av några som krossade sten eller körde skit. Numera krävs ju högskoleexamen för alla arbeten och då är ju chansen borta för dem som inte ens kan alla bokstäver i alfabetet.

Att de då blir frustrerade och grupperar sig med "artfränder" och hänfaller till en nedåtgående spiral är inte konstigt. Frågan är då "bara" vad man ska göra åt problemet.
Finns det behov av särskillda samhällssanerare i form av en specialstyrka med uppgift att skjuta av icke önskvärda element? Ja det finns säkert många som skulle välkomna en sådan. Frågan är hur man sätter kriterierna för beskattningen. Att det skulle vara en fördel för det civiliserade samhället är det ju ingen tvekan om.

Polisen kanske ska ha ökade befogenheter men  då det redan idag ofta blir helt fel "ute på fältet" så är det nog ingen bra idé. Möjligtvis undantaget de personer som Polisen idag inte vågar eller känner det lönt att gripa, då väloljade advokater får ut patrasket innan bläcket på polisrapporten hunnit torka.
Det skulle kanske vara tillåtet att avliva då det är ställt bortom alla tvivel att personen är bortom bot och bättring?

Verklighetsuppfattning

Om man talar om sig själv i tredje person. Inte kan visa en tydlig skiljelinje mellan virituella världar och verkligheten. Helt naivt lämnar ut uppgifter om sig själv och sina vänner. Totalt ogenerat sitter och delar ut änglar, stjärnor, presenter, drinkar, hästar, får, kor, julgranar, vapen, kramar m.m. men inte kan svara på tilltal.
Har man då underlag för en diagnos eller är man bara sig själv?
Jag väljer och tro på det senare alternativet.

Istappar och elände!

Ja den här vintern lär gå till mannaminne. Tvärt emot all "expertis" så upplever vi den kallaste vinterperioden på decenium. Kanske sedan 1800-talets början om det håller i sig några veckor till. Det var runt 1850 som den naturliga uppvärmningsfasen av planeten startade och vars kulmen kom i slutet av 1990-talet. Sedan dess har pendeln börjat svänga över. Och efter några år av konstant temperatur har de senaste åren inneburit en temperatursänkning som kommer att accelerera.

Vad har jag då lärt mig denna vinter. Jo att de nya rekommendationerna om tiden för inkoppling av motor och kupévärmare är rent skitsnack. Att de som ansvarar för el-produktionen i landet är inkompetenta idioter som stänger kraftverken när vinterhalvåret startar. Även tagit lärdom av att två månaders konstant snötäcke på mitt hustak fått området nedanför hängrännorna att påminna om ett fruset vattenfall.

Också att det gamla talesättet att "man får vad man betalar för" är ett visdomsord. Min "billiga" vedpanna brinner ungefär som de blinde slåss. Dvs. med stor inlevelse men med klent resultat.

God morgon?

Ja då va det ett tag sedan igen. Fan vad tiden går fort.

Sitter och skummar av morgonens nyheter. "Vad ska vi ta oss till om vi får 12% i valet" frågar sig Miljöpartiet. Frågan är vad vi medborgare ska ta oss till.
Aftonhoran skriver att snökaoset lamslår Sverige. Om man om ett år byter ut "snökaoset" mot "MP" så tror jag att man får en rättvisande rubrik.

Regering och Riksdag ska utbildas i att kommunicera via sociala nätverk. Tror dom verkligen att de får några vänner på Facebook att prata med. Förutom deras närmaste kollegor och familj?

Snöröjningen börjar fungera. Men nu kommer frågan vart man ska köra all snö som inte får plats. Den klassas nämligen som miljöfarligt avfall. Det konstiga är att enligt myndigheterna så är vägsmuts och saltlake helt ofarligt i läge 1 medans det tydligen är giftigt om man flyttar på det. En dåres logik enligt mig.

RSS 2.0