Vintertankar

Ja då har man vaknat upp till ännu en dag med gnistrande kallt väder.
Frågan är om det varit så här kallt så länge sedan 1987. Och det som förvånar mig mest är att all "skit" hemma håller och funkar. Peppar peppar med tre bilar som trots kylan piper igång utan allt för stora protester.

I går hamnade jag på Kinna Hiltons "russindisco".
Det var trevligt att träffa många av dem man normalt sett bara träffar på Facebook. Men det är ett väldigt tråkigt upplägg och hopplösa lokaler. Liveband saknas då det inte blir någon höjdpunkt på kvällen. Allt flyter på med  trängsel i barerna och en gröt av folk som går runt och minglar. Dansgolvet blir till slut ganska välfyllt men då ljudanläggningen är totalkass blir det inte något riktigt gung ändå. Med dagens krav på maxdecibel är det extra viktigt med bra ljud. Man måste kunna känna basen även vid normal volym annars blir det som att spela högt på en bergsprängare.

Annars är det roligt och intressant att se hur människans parningritual ser. Det är faktiskt lite likt "Mitt i naturen" på TV. Herrar med framskjuten bröstkorg och den där blicken som får den äkta hälften att hastigt framkalla ett migränanfall. Och damer som kattlikt kråmar sig runt sin danspartner. Det är ganska lätt även för den oinvigde att se vilka på dansgolvet som är gamla par och vilka som träffats samma kväll.

Hoppas att alla kom hem som de skulle. Eller dit de ville. För att bli fast i gångna nattens kyla utomhus är dödligt farligt. Speciellt med stora mängder alkohol i blodet. När vi åkte hem i natt levererade vi en tjej hem till dörren som aldrig haft en chans att klarat sig hem själv. En annan i vårt sällskap saknade en vän som gått iväg tidigare på kvällen och som hon inte hittade vid stängningsdags.

Och väl hemma så var det inte tal om att få däcka i den hägrande sängen.
Nä det va bara att bita i det sura äpplet och tända upp i vedpannan för att inte håret skulle vara fastfruset i kudden på morgonen.

Och här i huset är det fortfarande tomt på folk. Som tur är ska man iväg om en stund och träffa Viktor i studion.
Vi ska lägga lite sång och gitarr på våra inspelningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0