Valåret 2010

Ja fy fan! Det är val i höst.
Och vad ska vi välja, pest eller kolera? Svensk politik är och kommer förmodligen alltid vara en rejäl soppa. Mycket på grund av det faktum att det är 7 olika viljor som ska samsas i två "lag". Resultatet blir en kompromiss politik som kan liknas vid en sallad. Där en enda rutten tomat förstör hela anrättningen.

Det måste bli en ändring så att det parti som får mest röster får egen majoritet. Alternativt att alla måste välja på till vänster eller till höger och partibeteckningarna försvinner.

Enligt opinionssiffrorna skulle båda varianterna i dagsläget ge en vänstermajoritet. Och Sossarna som regerande parti. Om det, tycker jag inte! Inte för att traditionell sossepolitik skrämmer mig så mycket. Utan för det faktum att partiet idag har Mona S som starkaste namn. Det skrämmer mig!
Hon förlorar samtliga debatter hon deltar i och framstår som en person som skyller på andra men totalt saknar egna ideér. Att under dessa förutsättningar bilda en regering ihop med miljöfacisterna och vänstern, talar endast för kaos. Det enda vi kan säga med säkerhet är att skatterna för vanligt arbetande folk kommer att höjas. Vilket innebär i runda slängar 1500:- mer i skatt på en normal arbetarlön per månad. Även skatt på drivmedel och energi kommer att höjas vilket förmodligen hamnar i storleksordningen 500:- per månad för "medelsvensson".
Och lägg till det en orolig räntesituation där en trolig höjning till 6-7% lägger ytterligare 1000-1500:- per månad till utgifterna.
Har ni rödgröna väljare råd med det? Jag har det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0