Freedom of speak

Ja vad betyder det egentligen? Det borde betyda att man oavsett ämne har en laglig rätt att uttrycka sin åsikt om saker och ting. Jag personligen tror att det är vår grundlagsskyddade rättighet, men hur fungerar det i praktiken? Jo tämligen dåligt. Nu menar jag absolut inte att man ska ha rätt att vädra vad som helst utan att bli emotsagd. Men man borde inte riskera att få en smäll på käften eller bli uppsagd från jobbet bara för man har en åsikt. Vissa typer av aktivt handlande däremot, borde vara saklig grund för både en smäll på truten och sluten psykiatrisk vård på obestämd tid. Men det är en annan sak.
 
Det bästa sättet att bemöta en åsikt borde ju vara att motbevisa det som sägs och att med ett logiskt resonerande får den som har avvikande uppfattning att ändra sig.
Nu är det väl i vissa fall så att det inte går att motbevisa pga att åsikten som avviker endast gör det för att den inte samstämmer med den politiska eller mediala korrektheten, som i sanningens namn inte alltid är fakta, utan stödjer sig på diverse andra grunder.
 
Vem är då till att sätta sig till doms över rätten att avskeda eller misshandla någon?
Jag ämnar inte peka ut någon falang för det tror jag ni som läser kan lista ut själva, men det är ju oftast inte de som faller in under medelsvensson som agerar "polis" i dessa ärenden.
 
Man behöver alltså inte tycka som majoriteten i någon fråga, ej heller klä sig eller eller uppträda som alla andra. Men man ska uppföra sig som "folk" och gör man det ska man inte behöva titta över axeln efter potentiella fiender med våld som enda lösning på sin egen osäkerhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0